Liepājā pianisma zvaigžņu festivāla «Post scriptum» koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas Latviešu biedrības namā 7.maijā plkst. 19 norisināsies 22. starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla „Post scriptum” koncerts, lsm.lv informā koncerta rīkotāji.

Koncertā skanēs krievu komponista Nikolaja Rimska-Korsakova leģendārā viencēliena opera “Mocarts un Saljēri”, kas tapusi ar Aleksandra Puškina t.s. “mazās traģēdijas” tekstu un stāsta par ģēnija un amatnieka radošās greizsirdības cauraustajām attiecībām.

Mocarta lomā – tenors Mindaugs Jankauskas, Saljēri – baritons Jevgeņijs Hrebtovs. Iestudējuma idejas autors un klavierdalībnieks ir pasaulslavenais ekspansīvais pianists Aleksandrs Palejs. Koncertā piedalīsies ne tikai lietuviešu solisti, bet arī lietuviešu pianists Pauļus Pancekausks. Izrādes režija – Valentīns Masaļskis (Lietuva), skatuve un tērpi – Renāta Valčika (Lietuva).

Programmā iekļauta arī austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta Piektā klaviersonāte Sol mažorā un 11. klaviersonāte La mažorā.

Kā vēstīts iepriekš, 22. starptautiskais pianisma zvaigžņu festivāls norisinājās no 22. līdz 27. aprīlim Liepājā.

Atklāšanas koncertā publika veltīja vētrainus aplausus izcilajam latviešu pianistam Vestardam Šimkum, meiteņu trio "Art – i - shock" un viesmāksliniekam Georgijam Osokinam, kuri uzstājās kopā ar festivāla rīkotājiem - Liepājas simfonisko orķestri.

Līdz 18. maijam kafejnīcā “Darbnīca” vēl aplūkojama pianisma zvaigžņu festivālam veltīta izstāde ar fotogrāfijām no tā vēstures.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti