Kamermūzikas koncertā «No klasikas līdz džezam» vairāki pirmatskaņojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) Beletāžas zālē 14. novembrī plkst. 15 notiks koncerts „No klasikas līdz džezam”, kurā gaidāmi vairāki pirmatskaņojumi.

Kamermūzikas koncertā jau ceturto reizi tiksies LNO orķestra domubiedri mūzikā - flautiste Guna Paula, čelliste Diana Ozoliņa un klarnetists Mārtiņš Circenis, kuriem arī šoreiz piebiedrosies pianiste Agnese Egliņa. Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Koncerta programmā iekļauts Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena „Trio klarnetei, čellam un klavierēm”, bet pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos amerikāņu komponista un džeza saksofonista Rasela Pītersena aizraujošais un austrumnieciskām noskaņām piesātinātais „Trio flautai, klarnetei un klavierēm” un ukraiņu komponista un džeza pianista Nikolaja Kapustina „Trio flautai, čellam un klavierēm”, savukārt pasaules pirmatskaņojums būs skaņdarbam "Gershwin-fantasy", ko  īpaši šim koncertam radījis Andrejs Puškarevs.  Mūziķi interpretēs arī Magnusa Lindberga duetu „Steamboat Bill Jr. klarnetei un čellam”.

Koncerts iekļauts LNOB programmā „Opera tuvplānā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti