Jūlijā festivāls «Rīgas ritmi» ar īpašu programmu atzīmēs 20 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivāls "Rīgas ritmi 2020" notiks no 1. līdz 4. jūlijam un ar īpašu programmu atzīmēs 20 gadu jubileju. Festvāla organizatori paziņojumā medijiem informē, ka jau ir iespēja iegādāties festivāla “superbiļetes”.

2020. gadā uz festivāla "Rīgas ritmi" skatuvēm savu māksliniecisko spožumu demonstrēs izcilais kubiešu džeza talants, pianists Roberto Fonseka (Roberto Fonseca), kuram nav sveša arī urbānās mūzikas un hiphopa psaule. Rīgā Fonseka prezentēs sava jaunākā, 2019. gada nogalē klajā laistā albuma "Yesun" programmu. Festivālā uzstāsies arī multikulturālā, četrus kontinentus pārstāvošā un šā gada "Grammy" balvai nominētā pasaules mūzikas supergrupa "Bokanté", kuras kodolu veido ar vairākiem "Grammy" iepriekš jau apbalvotie mākslinieki Maikls Līgs (Michael League), Kriss Makvīns (Chris McQueen) un Bobs Lanzeti (Bob Lanzetti).

Grupa "Bokanté"
Grupa "Bokanté"

Īpašu dāvanu festivāla jubilejā pasniegs pasaulslavenais mūzikas producents Kvincijs Džouns (Quincy Jones), piedāvājot klausītājiem izbaudīt jaunā amerikāņu dziesminieka Klarka Bekhema (Clark Beckham) neparasto vokālu. Tāpat festivāla apmeklētājus priecēs harismātiskā zviedru džeza dziedātāja un "Riga Jazz Stage 2019" laureāte Lisolete Ostbloma (Liselotte Östblom), kā arī amerikāņu fantastiskās balss īpašniece un "Riga Jazz Stage 2017" uzvarētāja Šenela Džonsa (Shenel Johns).

Ar festivāla “superbiļeti” varēs apmeklēt visus trīs festivāla galvenos koncertus VEF Kultūras pilī no 2. līdz 4. jūlijam, sēdēt VIP sēdvietās un arī ietaupīt 50 procentus no parasto ieejas karšu cenas.

Festivāla organizatori informē, ka uz "Rīgas ritmu" skatuvēm līdz šim uzstājušies 600 mākslinieki no visas pasaules, bet festivālu apmeklējuši jau 180 000 cilvēku.

Roberto Fonseka
Roberto Fonseka

Ideja par starptautisku mūsdienu džeza un improvizācijas mūzikas festivālu Rīgā radās 2001. gadā, un to rosināja Latvijas džeza mūziķis un producents Māris Briežkalns, kurš joprojām ir festivāla mākslinieciskais direktors. Viens no festivāla galvenajiem mērķiem ir izglītot gan auditoriju, gan jaunos mūziķus, tādēļ paralēli koncertiem notiek arī “jam session” pasākumi un meistarklases. Tajās pasaulē zināmi mūziķi dalās savās zināšanās un pieredzē ar jaunajiem talantiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti