Rīta Panorāma

Intervija ar Elitu Kuzmu

Rīta Panorāma

Intervija ar Annique un Kobiju Izraelītu

Intervija ar Mārci Auziņu

Iznāk Mārča Auziņa albums «Viens» ar Paula dziesmām ģitāras izpildījumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dailes mūzikas namā otrdien, 25.oktobrī, prezentāciju piedzīvos Mārča Auziņa pirmais albums „Viens”, kurā iekļautas 12 Raimonda Paula dziesmas. Šis ir pirmais šāda veida albums Latvijā, kurā nav izmantoti citi instrumenti, bet tikai ģitāra, „Rīta Panorāmā” norāda Auziņš.

Albumā skan tikai viens instruments, tāpēc tā nosaukums ir „Viens”.

„Centos panākt, lai visi skaņdarbi būtu skanīgi tikai uz viena instrumenta – ģitāras. Cik man zināms, tad tieši šāds albums no A līdz Z, kas ir iespēlēts tikai uz ģitāras, Latvijā vēl nav bijis,” uzsver ģitārists.

Mūziķis ierakstījis tieši Paula melodijas, jo pirms sešiem gadiem Maestro viņam uzdāvinājis ģitāru. Kā arī Paula jubilejas gadā Auziņš vēlējās ierakstīt kādu no Maestro skaņdarbiem un kā pirmo izvēlējies „Upē naktī pīles kliedz”, par ko mūziķis saņēmis labas atsauksmes.

Pauls jau arī ir novērtējis albumu un, kā saka Auziņš, devis tam savu svētību. Uz albuma prezentāciju ieradīsies arī pats Maestro.

Albumā iekļautas divpadsmit kompozīcijas: “Baltā saule”, “Viss nāk un aiziet tālumā”, “Kad saule aiziet”, “Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc”, “Lai tik līst”, “Negribas vairāk nekā”, “Dāvāja Māriņa meitiņai mūžiņu”, “Jel, pažēlo”, “Tik tā viena”, “Sikspārņa Fledermauša šūpuļdziesma”, tēma no kinofilmas “Ilgais ceļš kāpās” un “Circenīša Ziemassvētki”.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti