Iznācis raidījuma «Ieklausies Dvēseļu putenī» strēlnieku dziesmu albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Klajā nācis mūzikas albums, kurā iekļautas desmit LTV1 raidījumā “Ieklausies Dvēseļu putenī!” iepazītās strēlnieku dziesmas. Tās aranžējis mūziķis Reinis Sējāns, bet iedziedājuši dažādi Latvijas mūziķi un grupas, medijus informē filmas “Dvēseļu putenis” pārstāvji.

Dziesmas iedziedājuši Jānis Aišpurs, Goran Gora, Intars Busulis, Linda Leen, Māris Mihelsons, “Cosmos”, “Carnival Youth”, “Tautumeitas”, “Instrumenti” un “Musiqq”.

Filmas “Dvēseļu putenis” veidotāji, strādājot pie filmas, veikuši apjomīgu vēstures izpēti par Pirmo pasaules karu, kas apliecina, ka arī strēlnieku dziesmas ir nozīmīga tā laikmeta sastāvdaļa. Pirmā pasaules kara laikā strēlnieku dziesmām bija nozīmīga loma karavīru un visas tautas nacionālās pašapziņas uzturēšanā un vairošanā.

Līdz ar filmas ‘’Dvēseļu putenis” nonākšanu pie skatītājiem tās veidotāji vēlējušies īpaši izcelt gan tajā dzirdamās, gan arī citas strēlnieku dziesmas, tās atkal ceļot godā un atgādinot, cik liels spēks glabājas šajās dziesmās.

Pēc filmas režisora Dzintara Dreiberga un mūziķa Māra Mihelsona iniciatīvas tapa raidījums “Ieklausies Dvēseļu putenī!”, kas ļāva ne vien izgaismot kultūrvēsturisko strēlnieku dziesmu mantojumu, bet arī sniedza skaidrojumu – par ko tās vēsta un kāda ir to nozīme. Turpinot šo strēlnieku dziesmu atdzimšanas posmu, nu tās pieejamas arī albumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti