Rīta Panorāma

Māra Astiča kāpostu receptes

Rīta Panorāma

Rafinētā sievišķība Agatas Kristi stāsta "Lakstīgalu māja" iestudējumā

Intervija ar grupu "Franco Franco"

Indīpopa grupa «Franco Franco» laiž klajā mazalbumu «Moon + Light»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pašmāju indīpopa grupa „Franco Franco”, 2.novembrī, prezentēs jaunāko mazalbumu „Moon + Light” jeb „Mēness+Gaisma”. Jaunais albums tapis sadarbībā ar grupas „Instrumenti” dalībnieku Reini Sējānu.

Lai arī grupas tuvākais stils ir indīpops, jaunais albums būs ar elektronisku pieskaņu. Kā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atzīst paši mūziķi, no pasaules grupām viņi jūt līdzību ar „Florence and the Machine”.

Grupa sevi atzīst par neatkarīgu, jo līdz šim visu ir darījusi pašu spēkiem, tomēr jaunais albums ir tapis sadarbībā ar grupas „Instrumenti” dalībnieku Reini Sējānu, kuru „Franco Franco” uzaicināja būt par mazalbuma producentu.

„Sadarbība ar viņu bija fantastiska! Pavisam citādāk ir strādāt ar kādu, kam ir plašs redzējums!” sajūsmā ir grupa.

Grupa ir nosaukta par godu vokālistes Elizabetes Vētras māsas dēlam: „Kad pirms sešiem gadiem dibinājām grupu, nevarējām izdomāt nosaukumu. Mana māsa, garām ejot, teica: „Kā būtu, ja grupu nosauktu par Franko? Domāju, kāpēc gan nevarētu vārdu ielikt divas reizes?” atceras Vētra.

Pats Franko par to esot sajūsmā. Agrāk, kad grupu pieteica uz skatuves, tad Franko vienmēr licies, ka viņu sauc.

Albumā iekļautas piecas dziesmas: deju ritmu caurstrāvotās „By the Lake”, „Up”, liriskā „Home”, dramatiskā „Shaking Hands” un kinematogrāfiskā albuma tituldziesma „Moonlight”, kurā jūtamas postroka iezīmes.

Albuma „Moon + Light” programmu koncertversijā varēs piedzīvot jau 5.novembrī „K.K.fon Stricka” villā. Koncertā piedalīsies arī dziesminiece Līva Komarovska, savukārt par deju ritmiem pēc koncerta gādās DJ Kārlis Ķilkuts. Nākamā gada sākumā paredzēta albuma prezentācijas tūre Latvijā un kaimiņvalstīs.

„Franco Franco” darbojas kopš 2010.gada, 2013.gadā publicējusi debijas mazalbumu „Color Me” un šogad atgriezusies aktīvā muzikālajā darbībā, koncertējot tādos festivālos kā „Playground Festival”, „Fono Cēsis”, „Piens Fest”. Grupā darbojas četri dalībnieki -  Elizabete Vētra (balss), Reinis Kārkliņš (ģitāra), Kristīne Vaksa (tuastiņinstrumenti) un Mārtiņš Spuris (sitaminstrumenti).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti