Kultūras ziņas

"Saulesvija" 43 Latvijas pašvaldībās

Kultūras ziņas

Izdots rakstu krājums par Rihardu Zariņu

Ieskaņo Andra Dzenīša "Vīriešu dziesmas"

Ieskaņo komponista Andra Dzenīša nenopietnās «Vīriešu dziesmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

13. jūlijā Reformātu baznīcas mūzikas ierakstu studijā, klātesot arī klausītājiem, tapa komponista Andra Dzenīša nenopietno dziesmu cikla “Vīriešu dziesmas” ieraksts. Stiprā dzimuma domas un izjūtas, ko dzejā izteikuši mūsdienu latviešu dzejnieki, Alda Liepiņa klavieru pavadījumā atskaņoja baritons Armands Siliņš.

Tā ir iespēja iemūžināt savus spurdzienus, nopūtas un citas emocijas mūzikas ierakstā – ar šādu aicinājumu klausītājiem apmeklēt komponista Andra Dzenīša dziesmu cikla “Vīriešu dziesmas” koncertu Reformātu baznīcas mūzikas ierakstu studijā vērsās dziesmu izpildītājs, baritons Armands Siliņš.  

Mēs, eksperimentējot ar šīm dziesmām, mēģinot ierakstīt arī bez publikas, nonācām pie secinājuma, ka publika ir visnotaļ neatņemama sastāvdaļa un vēlams, lai tā publika ir degoša līdz!” stāstīja Siliņš.

Dziesmas rakstītas laikā, kad Andri Dzenīti uzskatīja vairāk par nopietnu un dramatisku komponistu. “Vīriešu dziesmas” kļuva par negaidītu pārsteigumu un apliecināja, ka Dzenītis savā mūzikā var būt arī jautrs un smieklīgs. Vēlme uzrakstīt ciklu, kurā stiprā dzimuma domas un izjūtas vārdos izteikuši mūsdienu latviešu dzejnieki, komponistam radusies, lasot sieviešu žurnālus.

Baritons Armands Siliņš zināja stāstīt: “Un tad nāca ideja, ka ir ļoti daudz rakstīti tieši cikli par sievietēm, šādā veidā uzrakstīt vīriešu dziesmas, kur dzejoļi tika savā ziņā atlasīti pēc sava veida stereotipiem, – ir dziesma gan par mašīnu, gan tehniskām lietām. Tai pašā laikā ļoti raksturīgas vīriešu dziļās un slēptās jūtas, kuras ne vienmēr tiek izrādītas publiski.”

Reformātu baznīcā tapušo “Vīriešu dziesmu” ierakstu iecerēts izdot vinila formātā, bet plašākai publikai tās būs pieejamas arī digitāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti