FOTO: Festivāla «Sansusī» trešā diena – atvadas līdz nākamajam gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Trešā festivāla diena sākās ar rītjausmas koncertu pulksten 5.00 no rīta, kad meža vidū koncertu uz koka konstrukcijas jumta sniedza vienmēr pozitīvais un virtuozais ģitārists Kaspars Zemītis.

Pēc rīta vingrošanas kupola skatuvē notika laikmetīgās vokālās mūzikas bērniem koncerts – Olesjas Kozlovskas cikls ar Jāņa Baltvilka dzeju.

Trio Wallumrød–Petrini–Wikström, kurā apvienojušies skandināvu mūziķi ar ļoti atšķirīgu pieredzi, bet kopīgu mūzikas gramatiku, klausītājiem piedāvāja skaņu reljefu bez kartes un kompasa.

Liels prieks festivālā bija baudīt "Trio Carmine" – klarnetiste Anna Gāgane, vijolniece Magdalēna Geka un pianists Lūkass Loss (Šveice) sagatavoto programmu. Trio pirmsākumi ir cieši saistīti ar Susēju, jo tieši šeit mūziķi satikās savā pirmajā radošajā rezidencē.

Noslēguma koncertā "Totāli izshēmotais čellu kautiņš" skanēja astoņi čelli, kurus apvienojusi Guna Šnē. Kopā ar mūzikas akadēmijas kolēģi Antonu Trocjuku un sešiem studentiem klausītājiem atraktīvā veidā tika pasniegta čellu mūzikas klasikas programma, piemēram, Bolero spēlējot četriem mūziķiem un lociņiem uz viena instrumenta.

Pēc noslēguma koncerta festivāls netika slēgts, tas notiks 2023. gadā, kad nedēļas no 7. līdz 13. augustam nogalē notiks nu jau desmitais "Sansusī" Aknīstē.

Visu festivāla laiku apskatāma mākslinieces Andas Lāces atskaite par labklājības rezidences darbu laika posmā no 2019. gada. "Visos gadalaikos Susējā ieradās mākslinieki un palika aptuveni mēnesi. Manas 20 apgleznoto attēlu kapsulas ir saistītas ar šo laiku un vietām, un dažādajiem cilvēkiem," atklāj Anda Lāce.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti