Ar Raimonda Paula mūziku atklās pavasara festivālu «Windstream»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lielajā ģildē Rīgā 21.marta vakarā ar koncertu "Maestro - piano - Rīga" tiks atklāts pavasara festivāls "Windstream". Koncertprogramma veidota pilnīgi jauna un visi skaņdarbi aranžēti tieši profesionālajam pūtēju orķestrim "Rīga". Koncertā piedalīsies dziedātāji Inga Šļubovska, Ance Krauze un Daumants Kalniņš. Diriģents - Kaspars Ādamsons, pie klavierēm - maestro Raimonds Pauls.

Koncerta programma veidota no Raimonda Paula vokālām un instrumentālām kompozīcijām, tostarp teātra un kino mūzikas. Orķestra "Rīga" un diriģenta Kaspara Ādamsona sniegumā skanēs mūzika izrādei "Meža gulbji" un skaņdarbs "Vecmodīgs kino", kurā izmantotas 1977.gadā uzņemtās kinofilmas "Dāvanas pa telefonu" melodijas. Pirmatskaņojumu piedzīvos trīs skaņdarbi - "Daina", "Romance" un "Ekspromts", kuros saksofona solo atskaņos Oskars Petrauskis.

Solistes Ances Krauzes dziedājumā skanēs dziesmas latviskās noskaņās "Upei pāri" un "Maza, maza istabiņa", Inga Šļubovska izpildīs sen neatskaņoto "Dziesmu par gaili". No maestro 2014.gada sacerējumiem būs iespēja dzirdēt duetu "Lai kas arī nenotiktu", ko dziedās Inga Šļubovska un Daumants Kalniņš, kā arī īpaši Daumantam Kalniņam sacerēto dziesmu "Tu esi ceļš". Savukārt Ance Krauze un Daumants Kalniņš interpretēs dramatisko "Pusnakts balādi" ar Knuta Skujenieka dzeju.

Jaunās orķestra krāsās ar solistiem Anci Krauzi, Ingu Šļubovsku un Daumantu Kalniņu skanēs dziesmas ar Austras Skujiņas dzeju - "Katedrālē", "Pajaco", "Meitenei kafejnīcā", "Dziesma lietainā vakarā", "Vieglprātīgā sirds" un "Tango".

Orķestra mēģinājumā - K.Ādamsons, R.Pauls, V.Šmīdbergs. Publicitātes attēls.

Jau vairākus gadus orķestris "Rīga" aktīvi sadarbojas ar maestro Raimondu Paulu. 2012.gadā orķestra "Rīga" 40 gadu jubilejas Galā koncertam "Mūzika iedvesmai" tika atjaunotas un atskaņotas divas komponista agrāko laiku partitūras - džeza svīta "Melnās krāsas" un Rapsodija klavierēm un orķestrim, kā arī virkne vokālo kompozīciju.

2013.gada novembrī koncertā "Rīgas vitrāžas" orķestris "Rīga" un maestro Raimonds Pauls, solisti Ilona Bagele un Daumants Kalniņš sniedza klausītājiem jaunu versiju vokālajam ciklam "Senās Rīgas vitrāžas", sadarbojoties ar aranžētāju Vilni Šmīdbergu.

Minētās koncertprogrammas skanējušas gan 2014.gadā Rīgas svētku laikā, gan 2013.gadā Cēsu mākslas festivālā un citviet Latvijā. Tagad klausītāju vērtējumam tiek nodota trešā programma "Maestro - piano - Rīga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti