Ar koncertu operā debitēs pūšaminstrumentu virtuozu ansamblis «Showbrass»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

16. aprīlī pulksten 15 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks ansambļa "Showbrass" debijas koncerts, kurā piedalīsies četri vadošie Latvijas metāla pūšaminstrumentālisti Vairis Nartišs, Artūrs Hrustaļovs, Māris Zondaks un Kaspars Šmits, lai spēlētu  Valta Pūces, Johana Sebastiana Baha, Žana Batista Arbāna, Vaira Nartiša u.c. komponistu opusus.

„Mūsu kolektīva mērķis ir attīstīt augsti profesionālu metāla pūšaminstrumentu ansambli, kura galvenās iezīmes būs gan laba ansambļa saspēle, gan virtuozs priekšnesums, gan vizuāli atraktīvas performances,” saka ansambļa "Showbrass" izveidotājs Vairis Nartišs. Koncertā klausītājiem būs iespēja iepazīt plašu metāla pūšaminstrumentu klāstu – gan visiem labi zināmus, gan mazpazīstamus instrumentus, piemēram, Vaira Nartiša iespaidīgo subkontrabastrompeti.

Ansambļa "Showbrass" sastāvā spēlē  vadošie Latvijas metāla pūšaminstrumentālisti. Vairis Nartišs ir viens no pūšaminstrumentālās kustības līderiem Latvijā, Latvijas Nacionālās operas orķestra mākslinieks, soloatskaņotājs, instrumentālo performanču meistars, mūzikas instrumentu un to aksesuāru attīstītājs. Viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes trombonistiem Artūrs Hrustaļovs ir Liepājas simfoniskā orķestra trombonu grupas koncertmeistars un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra trombonu grupas koncertmeistara vietnieks. Māris Zondaks vēl nesenā pagātnē bija Sanktpēterburgas Marijas teātra bastrombonists, bet tagad atgriezies Latvijā un spēlē Latvijas Nacionālās operas orķestrī. Savukārt Latvijas Nacionālās operas orķestra tubas grupu koncertmeistars, tubas virtuozs Kaspars Šmits plašākai publikai ir pazīstams kā LTV un „Latvijas Koncertu” konkursa “Radīti mūzikai” uzvarētājs.

Ansambļa "Showbrass" debijas koncerts iekļauts Latvijas Nacionālās operas un baleta programmā „Opera tuvplānā”. Jau vēstīts, ka šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski. “Opera tuvplānā” ietver dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti