Nedēļas nogalei – koncertu ieteikumi, kas uzticamāki par pavasari

Pavasaris parādās, pazūd un atkal parādās. Šķiet, ka tepat ap stūri jau pirmie koncerti ārpus telpām, bet pacietību – pagaidām ārā skaļāk par mūziku skan putnu dziesmas.

Nedēļas nogalei – koncertu ieteikumi, kas uzticamāki par pavasari
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"GraBulis"

6. aprīlī Raunas Kultūras namā

Andris Bulis un Gints Grāvelis – zinot abus lieliskos aktierus, ir pilnīgi skaidrs, ka abu muzikāli dzejiskais duets "GraBulis" piedāvās sirsnīgu izklaidi. No kopā dziedāšanas, klausīšanās, šūpošanās līdz kādai saldsērīgai asarai. Tā tie aktieri atkal un atkal ielaužas mūzikas pasaulē un māca mūziķus būt atvērtākiem, drošākiem un radošākiem.

Ainaram Virgam 60

6. aprīlī Liepājas Olimpiskajā centrā

Nu, nu, nu… Liepājnieki! Vai tad roks vēju pilsētā ir apklusis? Paklausieties viesu sarakstu: "Līvi", "Liepājas brāļi", Igo, Olga Rajecka, Tomass Kleins, Uldis Marhilēvičs, "Stiprās sievas" un daudzi citi. Vai rietumkrasta vējš piepūtīs pilnu zāli?

"Kautkaili"

6. aprīlī kultūras namā "Wiktorija" Liepājā

Izpārdevuši koncertus Rīgā, lieliskā popmūzikas apvienība "Kautkaili" dodas uz rietumkrastu. Kristīnes Pāžes burvīgais vokāls, Didža Bardo aranžējumi un grupas lieliskā saspēle piedāvā augstas raudzes popmūzikas baudījumu mūzikas gardēžiem.

Kristapa Krievkalna 50 gadu jubilejas koncerts

7. aprīlī Vidzemes koncertzālē "Cēsis"

Ja iedomājamies Latvijas komponistus un mūzikas autorus, tad Krievkalna vārds varbūt nebūs topa augšgalā, bet tas nemazina Kristapa nozīmi Latvijas mūzikas pasaulē. Komponējis, aranžējis un pavadījis muzikālos šovus, koncertus, teātra izrādes tik plašā skaitā, ka labāk nesākt skaitīt. Koncerta pirmajā daļā kopā ar Saulkrastu kori "Anima" Kristaps izspēlēs "Krastā saviļņots" dziesmu ciklu, bet otrajā daļā vedīs klausītājus cauri piedzīvotajam kopā ar saviem kolēģiem Ievu Kerēvicu, Gintu Krievkalnu, Normundu Rutuli, Mārtiņu Kanteru un citiem.

Džeza stūrītis

Kristapa Vanadziņa džeza trio – "Latviskā elegance"

6. aprīlī Mazmežotnes muižā

Lielupes krasts teju ar roku sasniedzams. Tāpat arī Rundāles pils. Varbūt ir vērts sestdienā izbraukāt Zemgales vēstures pērles, lai vakaru izbaudītu Mazmežotnes muižas telpās. No pašas vēsturiskās muižas gan teju nekas nav saglabājies, bet mūzika te skan lieliski. Elegants džezs elegantai sestdienai un klausītājiem.

Kazāka izvēle

"Purple Negative"

6. aprīlī "One One" klubā Rīgā

Mūsdienās patiešām viss saplūst vienā. Klubā, kur ikdienā skan drum and bass un tehno, savu debijas albumu prezentēs alternatīvā roka grupa "Purple Negative". Man viņu radītās mūzikas skaņas aizsauca uz laiku, kad manās austiņās reiz nonāca Kurta Kobeina sievas Kortnijas Lovas grupas "Hole" mūzika. Varbūt ir vērts pamēģināt paklausīties, cik dzīvs ir roks Rīgā?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti