Turpmāko gadu ieeja laikmetīgās mākslas centrā «Kim?» būs bez maksas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pateicoties advokātei un mecenātei Vitai Libertei, “Kim?” rudens sezonu sāk ar ziņu, ka turpmāko gadu ieeja laikmetīgās mākslas centrā būs bez maksas, informēja mākslas centra pārstāvji.

“Kim?” padomes locekle, “VV Foundation” dibinātāja Vita Liberte, komentējot iniciatīvu, atzina: "Mēs visi vēlamies dzīvot tolerantā un domājošā sabiedrībā, kuras attīstību cita starpā veicina saskare ar mākslu un īpaši laikmetīgo mākslu, tāpēc durvīm uz to jābūt vaļā."

“Kim?” laikmetīgās mākslas centra izpilddirektore Elīna Drāke norādīja, ka “Kim?” mērķis ir stiprināt un uzturēt interesi par Latvijas laikmetīgās mākslas procesiem un šī brīža pēcpandēmijas situācijā sniegt iespēju padziļināti iepazīt laikmetīgās kultūras vērtības.

“Pateicoties Vitas Libertes gādībai, vismaz uz turpmāko gadu šāda nepastarpināta saskare ar aktuālās mākslas procesiem “Kim?” ietvaros būs brīvi pieejama arī citkārt mazāk sociāli aizsargātām grupām – bērniem, jauniešiem, senioriem,” uzsvēra Drāke.

2020.-2021. gadā “Kim?” turpina veidot sadarbībās sakņotu un uz izpēti balstītu izstāžu un pavadošo pasākumu programmu. Tās mērķis ir kvalitatīvi un pārdomāti veicināt Latvijas mākslinieku profesionālo darbību un iekļaušanos starptautiskajā mākslas ainā, programmā vienlaicīgi iekļaujot ārpus Baltijas reģiona radošo jomu pārstāvju attīstītas idejas to visdažādākajās izpausmēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti