Kultūras ziņas

Tēlnieces Veras Veisas spēks un plastika

Kultūras ziņas

Hiperreālisma šedevri Latvijas mākslā

Nākotnes māksla Latvijas Mākslas akadēmijā

Mākslas akadēmija pievēršas sarunām par nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 1. līdz 27. martam Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā notiks projekta "documento futurae / nākotnes dokuments" izstāde. Ceļā uz Latvijas valsts simtgadi šī izstāde ir aicinājums uz sarunām par nākotni, informē LMA pārstāvji.

Savukārt 14. martā plkst. 18 LMA profesors Dr.art. Andris Teikmanis projekta ietvaros nolasīs “Lekciju par nākotni”, pamatojot nākotnes pētījumu nozīmi un iepazīstinot ar mākslas lomu nākotnes veidošanā. Turpinājumā 22. martā 18.30 “Sarunās par nākotni” tiksies LU profesors Dr.phil. Igors Šuvajevs un LMA profesors Dr.art. Andris Teikmanis.

"Projekta “documento futurae / nākotnes dokuments” izstāde Latvijas Mākslas akadēmijā ir pieteikums sarunai par nākotni. Nākotni, kuras aprises jau ir iespējams apjaust, kura mūs satrauc un kuru mēs vēlamies veidot," uzsver izstādes veidotājs, LMA profesors Dr.art. Andris Teikmanis, "domājot par nākotni, bija vēlme apzināti izmantot vislakoniskākos izteiksmes līdzekļus un pārvērst mākslu kailā, semantiskā nākotnes pētniecības instrumentā".

Projekts “documento futurae / nākotnes dokuments” turpina konferences “Art Future/ Future State” ievirzīto redzējumu, jo vairāki tā ietvaros radītie darbi ir veidoti kā “piezīmes uz konferences programmas lapām”, vizualizējot svarīgākos konceptus vai to stimulētas metaforiskās asociācijas un izmantojot mākslinieciskos pētījumus kā nākotnes modelēšanas instrumentus.

Atšķirībā no datu vai modeļu vizualizācijas tradicionālajās zinātnēs, mākslinieciskie pētījumi vizualizāciju izmanto nevis kā palīglīdzekli, bet kā mērķi, radot jaunu izaicinājumu definēt robežas starp semantiku un estētiku. Nākotnes izaicinājumi nosaka nepieciešamību definēt jaunus instrumentus un veidot jaunu valodu.

Projekts “documento futurae / nākotnes dokuments” iekļauts LMA Latvijas valsts simtgades svinību norišu ciklā īstenotajā projektā “Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes”.

Savukārt lekciju cikls “Sarunas par nākotni” turpina 2016.gada sarunu ciklu “Vārdi pret attēliem”, tikai šoreiz jau runājot par mākslas un politikas nozīmi, domājot par nākotni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti