Kā pagriezt pasauli ar fotogrāfijas palīdzību – «Radio Naba» aicina uz izstādes atklāšanu un diskusiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Radio Naba" aicina visus interesentus uz diskusiju "Kā pagriezt pasauli ar fotogrāfijas palīdzību?" par un ap aktuālo fotogrāfijā kopā ar fotogrāfijas ekspertiem un raidījuma "Digitālās brokastis" vadītājiem. Diskusija notiks pirmdien, 28. novembrī, pulksten 16.00 klātienē Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājas 2. stāvā Jelgavas ielā 3, kā arī tiešsaistē. Bet jau plkst.18.00 šajā pašā vietā – LU Zinātņu mājā norisināsies ceļojošās foto izstādes atklāšana un tiks apbalvoti fotokonkursa "Pagriez pasauli!" 20 labāko fotogrāfiju autori un paziņoti trīs labāko darbu autori, kā arī LSM portāla tautas balsojuma uzvarētāji.

Publiskajā ekspertu diskusijā piedalīsies Katrīna Teivāne, Krista Burāne un Kristaps Kalns, vadīs "Radio Naba" raidījuma "Digitālās brokastis" vadītāji Artis Ozoliņš un Rihards Blese. Fotogrāfs Kristaps Kalns ir bijis "Radio Naba" fotokonkursa žūrijā no tā pirmsākumiem. Kultūras teorētiķe Katrīna Teivāne un māksliniece Krista Burāne ieguvušas godalgotas vietas pašos pirmajos "Radio Naba" fotokonkursos. Kopā diskusijas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem par fotogrāfijas lomu mūsdienu pasaulē, tās nākotni un "Radio Naba" fotokonkursa dalībnieku citādo skatienu uz pasauli caur fotogrāfiju. Interesenti, kuri nevarēs ierasties uz diskusiju klātienē, tai būs iespējas sekot arī video tiešraidē – "Radio Naba" "Facebook" un "Youtube" kontos.

Pēc diskusijas, pulksten.18.00, turpat LU Zinātņu mājā apbalvos fotokonkursa "Pagriez pasauli!" 20 labāko darbu autorus un, atzīmējot "Radio Naba" 20. gadadienu, atklās ceļojošo izstādi. Šajā gadā izstāde būs apskatāma LU Zinātņu mājā un koncertvietā "Vagonu zāle", savukārt 2023. gada janvārī un februārī tā ceļos un būs apskatāma kultūras pilī "Ziemeļblāzma", kultūras un atpūtas centrā "Imanta" un Tallinas ielas kvartālā. Vasarā izstāde ceļos uz festivālu "Laba daba 2023" Līgatnes pagasta "Ratniekos".

Vēl līdz 27. novembrim pulksten 23.59 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv iespējams nobalsot par savu favorītu no labākajām 20 fotogrāfijām. Balsot iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu.

LR 6 – LU "Radio Naba" organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti