«Bez fetiša» – pirmā topošā muzeja «Tukku Magi» izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Topošais daudzkultūru mākslas muzejs “Tukku Magi” no 20. līdz 25. augustam piedāvā savu pirmo projektu – izstādi “Bez fetiša” Rūmenes muižā. Izstādē būs skatāma Āfrikas tradicionālā māksla mijiedarbībā ar latviešu mūsdienu mākslinieku darbiem, informē izstādes veidotāji.

Izstādē “Bez fetiša / Without Fetish” eksponētos Āfrikas tradicionālās mākslas darbus “Tukku Magi” projektam ziedoja Tims un Bobija Hamili, amerikāņu filantropi no Bostonas. Papildus izstādē būs redzami mūsdienu mākslinieku Edgara Amerika, Zojas Frolovas, Tima Hamila, Ievas Iltneres, Jāņa Jākobsona, Nila Jumīša, Frančeskas Kirkes, Daiņa Pundura, Jutas Rindinas, Elīnas Titānes darbi.

Daudzkultūru muzejs “Tukku Magi” tiek veidots bijušajā Zēberga spirta un iesala rūpnīcā Tukumā. Tā misija ir mainīt priekšstatu par tradicionālo mākslu, izceļot to kā vienlīdzīgu partneri mūsdienu mākslas pasaulē. “Tukku Magi” atklās pasaules kultūrvērtību daudzveidību, izceļot katras kultūras unikalitāti un to savstarpējo mijiedarbību, sola projekta autori.

“Mēs redzam “Tukku Magi” kā vietu, kas smelsies spēku no daudzveidības un apvienos īpašas mākslinieciskas formas, tradīcijas, pieejas un talantus,” norāda projekta vīzijas autori – Jānis Jākobsons un Zoja Frolova. Mākslinieki uzsver, ka muzejā īpaša vieta būs arī Latvijas tradicionālajai un mūsdienu mākslai, jo viens no “Tukku Magi” uzdevumiem ir veicināt Latvijas mākslas un kultūrvērtību nozīmes apzināšanos pasaules kontekstā.

Izstāde “Bez fetiša / Without Fetish” Rūmenes muižas renovētajā mākslas un sarīkojumu telpā būs apskatāma katru dienu no 20. līdz 25. augustam plkst. 11.00-15.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti