Ar jauniem grafiti pasaulei par sevi atgādinājis ielu mākslinieks Benksijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar jauniem grafiti pasaulei par sevi atgādinājis noslēpumainais ielu mākslinieks Benksijs. Šoreiz viņa darbs vienas nakts laikā parādījies Lielbritānijā, Velsas pilsētā Porttalbotā.

Tās iedzīvotāji, dienas gaismai austot, uz kādas garāžas pamanījuši jaunus grafiti. Stūrim vienā pusē uzzīmēts bērns, kas priecājas par krītošu sniegu, bet otrā pusē atklājas, ka sniegs ir nekas cits kā pelni no degošas miskastes. Eksperti abos zīmējumos uzreiz atpazina Benksija rokrakstu. Drīz sekoja arī oficiāls apstiprinājums – mākslinieks savā “Instagram” kontā publicēja video, kurā grafiti zīmējumus papildina bērnu dziesmiņa “Sniegpārsliņa”.

Benksijs ir viens no slavenākajiem un noslēpumainākajiem mūsdienu māksliniekiem. Viņa identitāte joprojām nav atklāta, viņa darbu vērtība mērāma miljonos, viņa grafiti atrodami visā pasaulē, turklāt lielākā daļa ir par globāli vai lokāli aktuālām tēmām. Arī šajā gadījumā Porttalbotas iedzīvotāji pieļauj, ka šādā veidā mākslinieks reaģējis uz Pasaules Veselības organizācijas pavasarī izplatīto paziņojumu, ka Porttalbota ir piesārņotākā pilsēta Lielbritānijā.

Kaut arī vēlāk organizācija šo ziņu atsauca, iedzīvotājus satrauc, ka pilsētu regulāri klāj tās tuvumā esošo tērauda rūpnīcu izmeši.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti