Rīta Panorāma

Izraēlas parlaments apstiprina izmaiņas tiesu sistēmā

Rīta Panorāma

"VEF Jazz Club" koncertēs brīvdabā

Londonas muzejā klasiku papildina mūsdienu cilvēku tēli

Londonas muzejā klasiku papildina mūsdienu cilvēku tēli

Slavenajā Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas Viktorijas un Alberta muzejā klasiskās skulptūras papildinājuši mūsdienu vienkāršo tumšādaino cilvēku tēli. To autors ir mākslinieks Tomass Dž. Praiss.

Izstādes darbinieki norādīja, ka vēlējušies veidot mākslinieka darbu dialogu ar kolekciju, kurā pārstāvēti daudzi iepriekšējie gadsimti. Bijis svarīgi parādīt, kā reprezentācija mūsdienās ir salīdzināma ar reprezentāciju 17., 18. un 19. gadsimtā, un to, cik demokrātiska kļuvusi skulptūra.

Savukārt autors atzina, ka darbi nav portreti un indivīdu cildināšana, bet stāsts par visiem. Tā ir vērtības radīšana un alternatīva statujām, kuras parasti redzam sev apkārt. Tāpēc vairāki darbi pirms atveidošanas ar māla vai bronzas palīdzību veidoti digitāli.

Tie ir kompilācija no dažādām sejām un ķermeņiem, ko iedvesmojusi Lielbritānijas melnādaino kopiena, un šādā veidā panākts efekts, ka statuju sejas un pozas šķiet pazīstamas. Vairs nav jābūt bagātam baltajam vai grieķu dievietei, lai varētu tikt pie statujas muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti