Instalācijas, skaņa, deja un dzeja. Bērnus un jauniešus aicina uz laikmetīgās mākslas darbnīcām Valmierā

No 14. līdz 18. augustam Valmierā notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) starptautiskā projekta "Mākslinieks ir klātesošs" organizētas radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 18 gadiem. Vairāk nekā 10 aizraujošu darbnīcu un pasākumu laikā būs iespējams līdzdarboties kopā ar māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas, informēja LCCA pārstāvji.

Projekts "Mākslinieks ir klātesošs", kas tiek īstenots ar EEZ grantu atbalstu, sākās šī gada sākumā, un tā ietvaros mākslinieki Kristīne Brīniņa, Vika Eksta, Gundega Evelone, Anda Lāce, Eva Vēvere, Artūrs Punte un Maksims Šenteļevs darbojās kopā ar bērniem un jauniešiem mākslinieku rezidencēs sešās Latvijas skolās.

Projekta "Mākslinieks ir klātesošs" vizuālā identitāte
Projekta "Mākslinieks ir klātesošs" vizuālā identitāte

Vasaras radošās darbnīcas sniegs iespēju laikmetīgās mākslas darbu tapšanā piedalīties ikvienam interesentam, strādājot kopā ar projektā iesaistītajiem māksliniekiem un skolēniem no Latvijas, kā arī pieciem māksliniekiem no Norvēģijas mākslinieku kolektīva "Tenthaus".

Radošās darbnīcas galvenokārt paredzētas bērniem un jauniešiem, tomēr vienā no tām – "Un tā tālāk, un tā tālāk" – kopā ar bērniem aicināti piedalīties arī pieaugušie. Darbnīcas notiks Valmieras pilsētvidē – koncertzālē "Valmiera", Vecpuišu parkā un Valmieras Jaunatnes centrā "Vinda", stāstīja centrā.

"Laikmetīgā māksla nav kaut kas tāls un nesaprotams – ar tās palīdzību varam runāt par jebko, kas indivīdam un sabiedrībai kopumā ir svarīgs, un to mēs vēlamies parādīt šajās darbnīcās,"

teic LCCA izglītības projektu vadītāja Māra Žeikare.

Mākslas darbnīca
Mākslas darbnīca

Domājot par to, kāda ir mākslinieka nozīme sabiedrības vides apziņas veicināšanā mūsdienās un kādus risinājumus klimata krīzes novēršanai var piedāvāt laikmetīgā māksla, dalībnieki, izmantojot ilgtspējīgus risinājumus, kopā ar māksliniekiem veidos mākslas darbus par klimata pārmaiņu problemātiku. 

Piedalīties aicināts ikviens bērns un jaunietis, kas vēlas radoši līdzdarboties kopā ar māksliniekiem un iepazīt dažādos mūsdienu mākslas izpausmes veidus – instalāciju, glezniecību, deju un kustību, skaņu un dzeju, fotogrāfiju un daudz ko citu. Darbnīcas, pateicoties EEZ grantu atbalstam, ir bez maksas, tās norisināsies latviešu un angļu valodā.

Līdztekus atvērtajām radošajām darbnīcām no 14. līdz 18. augustam Valmierā notiks arī projekta "Mākslinieks ir klātesošs" vasaras nometne bērniem, kuri piedalījušies mākslinieku rezidencēs Liepājas Katoļu pamatskolā, Aglonas vidusskolā, Bolderājas pamatskolā, Antūžu pamatskolā, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā un Strenču pamatskolā šī mācību gada laikā.

Laikmetīgās mākslas darbnīcas bērniem un jauniešiem
Laikmetīgās mākslas darbnīcas bērniem un jauniešiem

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti