Kultūras ziņas

Ēnu dienā iepazīstina ar dažādām kultūras jomām

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Mākslinieces Dzeldes Mierkalnes veltījums laikam

Izstāde «Doom Doom Delight» – mākslinieces Dzeldes Mierkalnes veltījums laikam

Kultūras telpā "Tur" atklāta mākslinieces Dzeldes Mierkalnes personālizstāde "Doom Doom Delight". Mierkalni dēvē par jaunās, Z paaudzes pārstāvi, kam raksturīgs reālistisks skatījums uz apkārt notiekošo. Šī izstāde ir noslēdzošā izstāžu ciklā "Pārejošā mūžība".

Kultūras telpa "Tur" ir pirmā plašākā vide jaunās mākslinieces Dzeldas Mierkalnes radošajām izpausmēm. Personālizstādē  "Doom Doom Delight" caur ironiju un humoru izceltas mūsdienu pasaules aktualitātes.

"Es savos darbos stāstu par laiku, kurā šobrīd dzīvojam. Tas ir tāds kā veltījums tam, kas notiek apkārt un kā tas liek iekšēji un ārēji justies," pastāstīja māksliniece.

Izstādes kurators Edvards Shautens savukārt komentēja: "Viņas darbi ir ļoti aizraujoši. Es jau dažus gadus sekoju viņas mākslai. Viņa ir ļoti interesanta māksliniece. Procesa laikā sapratām, ka viņa ir viena no pirmajām jaunās paaudzes māksliniecēm, kas piedāvā darbus lielajā mākslas pasaulē. Interesanti redzēt to jaunās paaudzes perspektīvu un domāšanu mākslas pasaulē. Un tas šķiet interesantākais, un šī izstāde ir pierādījums tam."

Kā simbols pagātnei un mūžīgai dzīvībai ekspozīcijā izmantota mākslīgā zāle. Izstādes caurviju tēls ir Mikipele. Tā izsaka emocijas, kuras citkārt mēdz būt neskaidras.

Dzeldes Mierkalnes pārdomas par mūsdienu laiku kultūras telpā "Tur" būs skatāmas līdz 4. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti