Rīta Panorāma

Kurdu teroristi sarīko sprādzienu pie Turcijas Iekšlietu ministrijas

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Roterdamā sarīko lielāko Aja Vejveja darbu izstādi

Roterdamā sarīkota visu laiku vērienīgākā Ķīnas mākslinieka un cilvēktiesību aktīvista Vejveja darbu izstāde

Nīderlandes pilsētā Roterdamā sarīkota visu laiku vērienīgākā Ķīnas mākslinieka un cilvēktiesību aktīvista Aja Vejveja darbu izstāde. Viņš neslēpj, ka ar savu darbu cenšas stāstīt arī neglaimojošu patiesību par savu dzimteni.

Izstādē iekļauti 120 darbi, kas radīti laika periodā no 1980. gada līdz mūsdienām. Piemēram, izstādīts pasaulslavenais darbs "Saulespuķu sēklas", ko veido virsma ar vairāk nekā 1000 kilogramiem ar rokām apgleznotu porcelāna saulespuķu sēklu. Mākslinieks šādā veidā pārfrazē vārdus "Ražots Ķīnā".

Šeit var redzēt velosipēdu bez stūres, kas norāda uz varas iestāžu vēlmi regulēt cilvēku dzīves, kā arī no zemestrīcē bojā gājušo skolēnu mugursomām izveidotu lidojošu čūsku.

Astoņdesmito gadu sākumā Vejvejs devās uz Ameriku, lai mācītos par režisoru un iedvesmojās arī no popārta "tēva" Endija Vorhola darbiem. Taču savdabīgā un brīžiem provokatīvā forma nav pašmērķis.

Vejvejs uzsver, ka māksla stāsta par patiesību, bet vienlaikus tā ir atriebība. Miljoniem cilvēku nav viegli izdzīvot ļoti skarbā vidē, un arī viņš bija aizturēts un ilgu laiku pavadīja mājas arestā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti