Krustpunktā

Kā izvēlēties citu valstu nosaukumus. Vai arī Latvijā Gruziju dēvēsim par Sakartveliju?

Krustpunktā

Maksātnespējas process. Vai tas kļūs sāpīgāks?

Kultūras ministre Dace Melbārde: Laikmetīgās mākslas muzejs nebūs vēl vismaz 10 gadus

Melbārde sola risinājumu Latvijas literatūras atbalsta turpināšanai nākamgad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai Latvijas literatūras piedzīvoto uzplaukumu nostiprinātu, Kultūras ministrija nākamā gada valsts budžetā literatūras nozarei vēlētos 170 tūkstošu eiro bāzes finansējumu. Uz to kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) norādīja intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā”.

Literatūras nozarē tiek lēsts, ka tai ik gadu būtu nepieciešami 200-300 tūkstoši eiro no valsts. Arī ministre piekrita, ka šai nozarei nepieciešams ikgadējs finansējums.

“Līdz ar to uz 2019.gadu mēs strādāsim, lai nostiprinātu tos ieguvumus, kas mums šobrīd parādās. Latviešu literatūras eksports ir viens no tiem,” sacīja Melbārde.

Lai to varētu turpināt, gadā esot vajadzīgs bāzes finansējums 170 tūkstoši, un ministrija grasās to prasīt 2019.gada budžetā.

Vienlaikus ministrijā esot arī rezerves variants, ja šo finansējumu iegūt neizdosies. “Lai pārdzīvotu grūtākus laikus, mums šobrīd ir jau pagaidu scenārijs, ko mēs liksim galdā. Tas nav uz cita rēķina. Tas ir Latvijas valsts simtgades budžetā,” atklāja ministre.

KONTEKSTS:

Līdz Londonas grāmatu tirgum, kas notika no 10.aprīļa līdz 12.aprīlim, Lielbritānijā izdos 34 Latvijas autoru grāmatas. Pēc Londonas grāmatu tirgus nozares eksperti atzina - pēc vairāku gadu mērķtiecīga darba ārvalstu izdevēju interese par Latvijas literatūru ir būtiski pieaugusi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti