Lasīšanas veicināšanas programmā «Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija» dalību pieteikušas 700 bibliotēkas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) lasīšanas veicināšanas programmā "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija", kas turpinās jau sešpadsmito gadu, dalību pieteikušas 654 Latvijas bibliotēkas un 46 latviešu diasporas centri, liecina LNB informācija.

Visaktīvākās ir bijušas publiskās bibliotēkas, no kurām programmai pieteikušās 460, tām seko sākumskolu, pamatskolu, vidusskolu, ģimnāziju, internātskolu, profesionālo skolu bibliotēkas - 224.

Aktīvāki kā citus gadus šogad ir bijuši latviešu diasporas centri.

Aplūkojot "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" Latvijas karti, redzams, ka pēc ģeogrāfiskās atrašanās vietas vistālāk uz rietumiem bērnus lasīšanā iesaista Liepājas Centra sākumskolas bibliotēka, vistālāk austrumos programmā darbojas Zaļesjes pagasta bibliotēka, savukārt ziemeļos - Vilpulkas pagasta bibliotēka, bet dienvidos - Silenes pamatskolas bibliotēka.

Šogad izvēlētā grāmatu kolekcija sola daudz aizraujošu un interesantu brīžu kopā ar stāstu varoņiem. Kā jauninājums informatīvajos bukletos ir iekļauti dažādi jautājumi, kas rosinās iedziļināties un pārrunāt lasīto.

Lai kļūtu par bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas ekspertu, interesentiem jādodas uz tuvāko bibliotēku un jāvaicā bibliotekāram par iespēju iesaistīties bērnu žūrijas kolekcijas lasīšanā un vērtēšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti