Mūžībā aizsaukta rakstniece Inguna Bauere

Mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere, sēru vēsti sociālajos tīklos pavēstīja grāmatizdevēja, apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka.

"Šis rīts ir atnesis ļoti sāpīgu vēsti – mirusi rakstniece Inguna Bauere. Madonas un Rīgas ārsti izdarīja visu, kas vien ir cilvēka spēkos, mēs visi savā mīlestībā un domās bijām ar viņu, lūdzām par viņu, bet Ingunas pašas spēka šoreiz nepietika. Milzu zaudējuma sāpes ģimenei, visiem mums, kas viņu pazinuši un mīlējuši," raksta Vija Kilbloka.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Plašu popularitāti Ingunai Bauerei atnesa darbi par dzejnieka Kārļa Skalbes sievas Lizetes dzīvi, "Mērnieku laiku" autora Matīsa Kaudzītes iemīļoto Līzi Rātminderi, dzejnieka Andreja Pumpura ģimeni, Kronvaldu Ata mūža gājumu, taču rakstnieces pūrā bijuši arī darbi jaunatnei un intriģējoši sadzīves romāni.

Ingunas Baueres iemīļotais darbības laiks visbiežāk bijis mūsu tautas tuvāka un tālāka pagātne: autore ir pamatīgi izpētījusi 18. un 19. gadsimta Latvijas vēsturi, un tas palīdzējis radīt viņas grāmatām plašu, detalizētu un saistošu vēsturisko fonu. Kā apgalvoja pati Inguna Bauere, viņai milzīgu gandarījumu sagādā iespēja "ienirt" šajā laikmetā, kas savukārt rada dedzīgu rakstītprieku.

Mūža laikā viņa sarakstījusi vairāk nekā 20 kultūrvēsturiskus romānus, kā arī vairākas lugas un lieluzvedumu scenārijus. 2018. gadā Bauere bija nominēta sabiedrisko mediju balvai "Kilograms kultūras" par romānu "Palieku tev uzticams. Juris Neikens".

Līdzjūtību tuviniekiem paudis arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti