Starptautiskajā dzejas festivālā «Page Break» Jelgavā piedalīsies 14 autori

No 24. līdz 27. aprīlim Jelgavā notiks 3. starptautiskais dzejas festivāls "Page Break", pulcējot starptautiskajā dzejas apritē pazīstamus autorus un piedāvājot plašu dzejas notikumu klāstu, informēja organizatori.

Dzejas festivālā piedalīsies 14 autori, kuru vidū būs somāliešu izcelsmes dzejniece Lubi Barre, afgāņu dzejnieks Ramins Mažars, irāņu izcelsmes dzejniece Šolē Volpē no ASV, kā arī ASV rezidējošais dzejnieks Andrē Nafiss-Saheli, kuram ir irāņu un itāļu saknes.  

Eiropas dzeju pārstāvēs Katarīna Šultensa no Vācijas, Nikola Madžirovs no Ziemeļmaķedonijas, Austa Fanija Sīgurdardotira no Islandes, Pjērs Venklērs no Francijas, Marija Anhelesa Peresa-Lopesa no Spānijas, Selahatins Jolgidens no Turcijas un Susinuke Kosola no Somijas. No Latvijas festivālā piedalīsies Jeļena Glazova, Guntars Godiņš un Kārlis Vērdiņš. 

Festivāls sāksies 24. aprīlī pulksten 19.00 ar dzejas pastaigu pilsētvidē – dzejas lasījumi notiks Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas pagalmā, Pasta salā un pie Skatu torņa Pils salā.

25.  un 26. aprīlī pulksten 18.00 Jelgavas Kultūras namā notiks dzejas lasījumi, savukārt 26. aprīlī pulksten 16.00 Jelgavas Kultūras namā dzejas interesenti aicināti uz apaļā galda diskusiju.

Festivāls noslēgsies 27. aprīlī, kad pulksten 18.00 notiks dzejkoncerts Jelgavas Kultūras namā, piedaloties visiem festivāla dalībniekiem. Šajā notikumā dzejas lasījumi mīsies ar laikmetīgām džeza mūzikas improvizācijām, ko izpildīs Svens Vilsons (ģitāra), Toms Mikāls (taustiņinstrumenti), Toms Pošs (bass)  un Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti). 

Visi minētie festivāla notikumi apmeklējami bez ieejas maksas.

Ņemot vērā ģeopolitiskās un sabiedriskās norises, kā arī vardarbības aktualitāti Latvijā un pasaulē, festivāla tēma būs "empātija", tādējādi ar dzejas un kultūras palīdzību mudinot vairot šīs vērtības apziņu un nozīmīgumu.

Festivālā tiks izdota festivāla dzejas antoloģija ar visu autoru darbiem un to tulkojumiem latviešu valodā. Šis izdevums būs pieejams bez maksas visiem interesentiem festivāla pasākumos.

"Page Break" tradīcija tika iedibināta 2022. gadā, pirmo reizi Latvijā sarīkojot starptautisku dzejas notikumu, kas vienkopus pulcēja starptautiski pazīstamus dzejniekus.

Trešo starptautisko dzejas festivālu "Page Break" rīko biedrība "I Did It" sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Francijas Institūts Latvijā, Spānijas vēstniecība Latvijā, "Acción Cultural Española" un Jelgavas tipogrāfija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti