Iznāk jauns franču rakstnieces Fredas Vargasas kriminālromāns par izmeklētāju Adamsbergu

Iznācis otrais franču rakstnieces Fredas Vargasas kriminālromāna tulkojums par izmeklētāju Adamsbergu – "Otrādi apgrieztais vīrs", informēja izdevniecībā "Zvaigzne ABC".

"Žans Batists Adamsbergs ir policists, kurš izmanto ļoti neparastas metodes. Adamsbergs savā īpatnajā veidā spēj atrisināt pat ļoti sarežģītas lietas un no neparastu notikumu blīvā mudžekļa nezin kā izvilkt pašu svarīgāko. Apaļīgs, iekšupvērsts un neatlaidīgs. Gudrs un uzticams draugs. Saudzīgs, bet nepielūdzams pretinieks," varoni apraksta izdevēji.

"Francijas Alpos aizvien biežāk dažādās apdzīvotās vietās tiek atrastas aitas ar saplosītu kaklu, sākumā par to satraucas vien vietējie. Šķiet, vainojams ir vilks, tomēr, pēc visa spriežot, tam jābūt nedabiski lielam un spēcīgam. Kad saplosīto aitu kļūst arvien vairāk un uzbrukumi biežāki, kalnu ciematos atdzimst māņticība un izplatās baumas: tas nav dzīvnieks, tas ir vilkacis... Un tad kūtī tiek atrasta aitu audzētāja Suzanne, kura nogalināta līdzīgā veidā! Baumas pārtop kolektīvā panikā," teikts grāmatas aprakstā.

Freda Vargasa ir franču rakstniece, vēsturniece un arheoloģe. Viņas sarakstītās grāmatas tulkotas 45 valodās un pārdotas vairākos miljonos eksemplāru. Rakstniece trīs reizes saņēmusi Kriminālromānu rakstnieku asociācijas Starptautisko dunča balvu (International Dagger Award), kas tiek piešķirta par labāko tulkoto kriminālromānu.

Pirmoreiz šo balvu viņa saņēma 1991. gadā par darbu "Zilo apļu vīrs", kas ir pirmais autores romāns par izmeklētāju Adamsbergu, kas tulkots arī latviešu valodā.

No franču valodas tulkojusi Ilze Fogele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti