Ziedojumu akcijā turpinās Likteņdārza izveidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 9 mēnešiem.

Turpinot Likteņdārza izveidi, kas iecerēts kā dāvana Latvijai 100 gadu dzimšanas dienā, 9.augustā notiks sestā ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņdārzs!".

Šogad kviens tiek aicināts ziedot, lai izveidotu ceļu uz Likteņdārzu un apmeklētāju autostāvvietu. Ceļa izveidē tiks izmantots arī Nacionālo bruņoto spēku dāvinājums - 20.gadsimta 30.gados Latvijas iedzīvotāju karavīru laukumam ziedotie laukakmeņi, apliecinot ziedojuma tradīciju pēctecību un nozīmi šodien. Stāvvietas projektu kā ziedojumu Likteņdārzam izstrādājušas kompānijas "Ceļuprojekts" un "Aqua-Brambis".

Likteņdārzam veltītajā ikgadējā labdarības pasākumā - koncertā un izsolē - 17.jūnijā Gaismas pilī šim mērķim jau saziedoti teju 30 000 eiro. 9.augustā ar Latvijas Televīzijas skatītāju un Likteņdārza draugu atbalstu šo summu iecerēts palielināt līdz 100 000 eiro, lai varētu sākt būvniecību.

Atbalstot Likteņdārza tapšanu Latvijai 100.dzimšanas dienā, 9.augustā Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā stundu pirms "Panorāmas" varēs noskatīties profesionālā pūtēju orķestra "Rīga" (diriģents Mārtiņš Ozoliņš), solistu Kristīnes Zadovskas, Daumanta Kalniņa un Oskara Petrauska koncertu. Savukārt tiešraidē no Likteņdārza piedalīsies Latvijas Televīzijas konkursa "Radīti mūzikai" finālisti, diriģents Ints Teterovskis ar apvienoto kori, mūziķi Raimonds Tiguls, Oskars un Raimonds Petrauski, soliste Ieva Sutugova, dziedošais aktieris Mārcis Maņjakovs un citi. Akciju vadīs Latvijas Televīzijas žurnālisti Aija Kinca un Arnis Blodons.

Akcijas dienā Likteņdārza amfiteātrī ar Latvijas pašvaldību atbalstu tiks turpināta arī Ozolu godasardzes izveide, kas tika aizsākta pērn. Iemūžinot politiski represēto piemiņu, ozolus stādīs Babītes, Jelgavas, Rīgas un Vecumnieku pašvaldību pārstāvji. Kopumā Ozolu godasardzē būs iestādīti 29 ozoli.

Latvijas Televīzijas un Kokneses fonda pirmā ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņdārzs!" notika 2009.gadā. Akcijās saņemtie līdzekļi devuši būtisku ieguldījumu dārza tapšanā. 2009.gadā par skatītāju saziedoto naudu izbūvēts perimetrālais ceļš. 2010. un 2011.gadā dārza centrālajā daļā - amfiteātrī - pabeigti zemes darbi un izbūvēta vidusdaļa. 2012.gadā tika uzbūvēta pirmā pastāvīgā Likteņdārza būve - Skatu terase. 2013.gadā tapis akmeņu krāvums "Sirmais saulriets".

Ikviens ir aicināts piedalīties Likteņdārza īstenošanā, gan iestādot koku, atvedot savu pelēko laukakmeni amfiteātrim, gan arī ziedojot bruģakmeni ar savu vārdu Likteņdārza draugu alejā, piedaloties talkās un piezvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6381. Plašāka informācija pieejama Likteņdārza mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti