Nacionālajai enciklopēdijai līdz šim tapuši apmēram 1300 rakstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uz Latvijas simtgadi topošajā Nacionālā enciklopēdijā kopš 2014.gada tapuši apmēram 1300 rakstu, kuru autori ir vairāki simti Latvijas pētnieku.

Enciklopēdija ceļu pie lasītājiem sāks šā gada rudenī – 18.oktobrī klajā nāks Latvijai veltīts drukātais sējums, bet no 18.decembra būs pieejama enciklopēdijas elektroniskā versija.

Kā norāda Nacionālās enciklopēdijas galvenais redaktors Valters Ščerbinskis, elektroniskā enciklopēdija tiks pastāvīgi atjaunota un pilnveidota, lai ilgtermiņā spētu sniegt pārbaudītas lietpratēju atbildes par visdažādākajām tēmām un kļūtu par katra latviski lasoša cilvēka svarīgāko informācijas avotu par dažādām tēmām.

Valters Ščerbinskis
00:00 / 00:29
Lejuplādēt
„Pats svarīgākais, ko esam izdarījuši – esam izveidojuši sistēmu. Jo, ja ir sistēma, tad jau tālāk tā rakstu skaita palielināšana ir tehnisks jautājums. Runājot par rakstu skaitu, es minēju skaitli 1300. Katrā ziņā šis skaitlis pastāvīgi palielinās. No vienas puses, tas varbūt nav ārkārtīgi liels, bet tie ir lielie, konceptuālie raksti. Piemēram, nesen lasīju rakstu „Mūzika” vai „Ekoloģija” – tie ir lielie, apkopojošie raksti, kuriem tālāk sekos daudz mazāku, biogrāfisku rakstu vai atsevišķu notikumu aprakstu. Tas apliecina mūsu pieeju: mēs sākam ar lielajām, konceptuālajām lietām, un lēnām pēc tam turpinām. Ejam visās nozarēs, visos virzienos. Pastāvīga enciklopēdijas attīstība nodrošinās to, ka tur visu laiku šis resurss veidosies arvien lielāks un lielāks,” stāsta Ščerbinskis.

Valters Ščerbinskis gan pieļauj, ka šim un nākamajam gadam piešķirtie 200 tūkstoši eiro varētu būt par maz, lai pilnvērtīgi turpinātu darbu pie Nacionālās enciklopēdijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti