Pēcpusdiena

Izstrādāts Baltijas jūras vides stāvokļa novērtējums Latvijas teritorijā

Pēcpusdiena

Vai vajadzētu aicināt Latvijā strādāt mediķus no Ukrainas un Baltkrievijas?

Marta pirmajā nedēļā Rīgā norisinās festivāls "Ladyfest"

Kaņepes Kultūras centrā šonedēļ norisinās sievietēm veltīts festivāls «Ladyfest Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 4. līdz 10. martam Kaņepes Kultūras centrā norisināsies festivāls "Ladyfest Riga". Tā ietvaros notiks sarunas, darbnīcas, filmas un citi pasākumi, veltīti sievietēm.

Festivāla pārstāvji skaidro, ka 8. marts Latvijā tradicionāli bijis laiks, kad tiek "svinēta" sievišķība, dāmas apdāvinot ar ziediem. "Šogad pirmo reizi notiks festivāls, kas visu marta pirmo nedēļu piepildīs ar sieviešu radītu mākslu un mūziku un dos iespēju iegūt zināšanas un prasmes praktiskās darbnīcās, kā arī aicinās uz sarunām par sievietēm aktuāliem jautājumiem," stāsta festivāla organizatori.

"Ladyfest Riga" sāksies 4. martā ar dzejas lasījumiem, kuros piedalīsies Anna Auziņa, Ērika Bērziņa, Jeļena Glazova, Madara Gruntmane, Ausma Perons, Līva Marta Roze, Daina Sirmā un Iveta Ratinīka. Dzejas lasījumus vadīs dzejniece Inga Gaile.

5. marta vakarā trīs jaunas sievietes Baiba Baikovska, Diāna Ponaskova un Līga Ķikute dalīsies pieredzē par "nepieradinātu randiņu pavērsieniem", apliecinot, ka invaliditāte nebūt neliedz būt sievišķīgai. Nedaudz vēlāk sāksies Sieviešu solidaritātes gājiena plakātu darbnīca.

6. martā vēsturniece Ineta Lipša un literatūrzinātniece Eva Eglāja-Kristsone lekcijā aplūkos sieviešu pilsonisko un politisko aktīvismu, tā publiskās un privātās izpausmes Latvijā pēc 1918. gada. Vēl Kaņepes Kultūras centra telpās notiks arī Džemmas Sudrabas podkāsta ieraksts, kurā viesosies pētnieciskā žurnāliste Olga Dragiļeva un māksliniece Mētra Saberova.

7. martā paredzēts sarunu vakars "Astoņas mākslinieces, astoņi stāsti", kurā astoņas dažādu paaudžu aktīvi strādājošas mākslinieces rādīs, stāstīs un uzklausīs jautājumus par saviem darbiem.

Sarunas dalībnieces būs Ieva Balode, Liena Bondare, Elīna Brasliņa, Helēna Heinrihsone, Katrīna Gaile, Ieva Jurjāne, Ingrīda Pičukāne un Mētra Saberova. Vakaru vadīs Rasa Jansone.

Paralēli citā telpā bridža entuziastes no Latvijas Bridža federācijas spēlēs bridžu un visus interesentus iepazīstinās ar šo spēli un tās noteikumiem.

Savukārt 8. martā plkst.13 notiks jau tradicionālais "Sieviešu solidaritātes gājiens" no Saeimas līdz Brīvības piemineklim, kuru šogad rīko "Centrs "Marta"". Vakarā un visu nedēļas nogali kinoteātrī "Kino Bize" norisināsies "F-Rated" kino dienas, kas veltītas sieviešu veidotam kino.

Sestdien, 9. martā, paredzētas divas darbnīcas: darbnīca "Rūpes par sevi" paredzēta mātēm, lai dalītos pieredzē un iegūtu rīkus pašrefleksijai. Darbnīcas vadītājas būs Anete Biteniece, Veronika Felcis un Johanna Lorengela.

Savukārt "Radošās runas" meistarklasē tiks dota iespēja uzlabot komunikācijas un publiskās runas prasmes, iemācīties izmantot humoru jebkurā vidē, vairot pārliecību par sevi un tikt galā ar stresu. Meistarklasi vadīs Inga Gaile, Aiva Birbele un Linda Curika.

Festivāla noslēgumā, 10.martā, sadarbībā ar lesbiešu, geju, biseksuālu, transseksuāļu un transpersonu un viņu draugu apvienību "Mozaīka" notiks diskusija "Karjera bez skapja" ar piecām veiksmīgām sievietēm, kuras "nesēž skapī". Pēc tās sarunā ar ginekoloģi Lāsmu Līdaku būs iespējams uzzināt to, ko ikdienā ginekologam nav iespējas vai ir neērti pajautāt.

"Ladyfest" noslēgumā paredzēta darbnīca, kurā varēs apgūt, kā uzlikt velosipēdam ķēdi, uzšūt maku, aizstāvēties uz ielas un vēl citas ikdienā noderīgas iemaņas.

"Ladyfest" ir festivāli, kas kopš 2000.gada norisinās dažādu pasaules valstu, tostarp ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Īrijas un Igaunijas, pilsētās. Katrs atsevišķs festivāls tiek organizēts lokāli un neatkarīgi no citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti