Svētku tiešraides, patriotiskas sarunas un dziesmas, kas dara laimīgus. Latvijas Radio programma valsts svētkos

Latvijas Radio aicina savus klausītājus valsts svētkos būt kopā arī radio formātā un sekot līdzi plašai programmai, kas piedāvās dažādas tiešraides no svētku notikumiem, koncertiem un svinīgajām uzrunām.

Svētku programma Latvijas Radio 1 visas dienas garumā

Latvijas Radio 1 18. novembrī pulksten 9.00 tiešraidē pieslēgsies Doma baznīcai, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts ekumēniskais dievkalpojums. Pulksten 12.00 tiešraidē būs klausāma Saeimas 18. novembra svinīgā sēde. Savukārt no pulksten 13.05 Latvijas Radio 1 klausītāji ar radio starpniecību aicināti sekot līdzi sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārajai parādei, kas pulksten 13.30 sāksies 11. novembra krastmalā. Tiešraidi vadīs Tālis Eipurs un Nacionālo bruņoto spēku virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs.

Pulksten 20.00 LR1 tiešraidē no Brīvības pieminekļa uzrunu teiks Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, bet īsi pēc tam par Latviju, brīvību un izvēlēm tiešraidē no Brīvības pieminekļa saruna ar 4. maija deklarācijas kluba prezidenti Veltu Čebotarenoku un aktīvu jaunieti Moricu Meņģelsonu.

Latvijas Radio 2 skanēs patriotiski koncerti un svētku mūzika

18. novembrī Latvijas Radio 2 muzikālo programmu papildinās skaistākās un patriotiskākās latviešu melodijas, dziesmu izvēlē iesaistot arī klausītājus.

Svinot Latvijas 105. dzimšanas dienu, klausītājiem tika jautāts, kura ir tā dziesma, kas dara viņus lepnus, stiprus un laimīgus. Izvēlētās dziesmas caurvīs Latvijas Radio 2 ēteru 18. novembrī no pulksten 21.00 līdz pat pusnaktij.

Latvijas dzimšanas dienā pulksten 18.00 Latvijas Radio 2 piedāvās bungu un dūdu mūzikas grupas "Auļi" jubilejas koncerta "Deviņvīru spēks" ierakstu.

Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvās svētku koncertu tiešraides

Latvijas Radio 3 – Klasika Latvijas valsts svētkus sāks svinēt jau 17. novembra vakarā pulksten 19.00 tiešraidē no koncertzāles "Lielais dzintars" Liepājā. Līdzās Ādolfa Skultes un Jāņa Ivanova simfoniskajiem opusiem, kurus Jāņa Liepiņa vadībā atskaņos Liepājas simfoniskais orķestris, pirmatskaņojumu piedzīvos arī Zigmara Liepiņa klavierkoncerts ar Andreja Osokina klavieru solo.

Svētku dienā, 18. novembrī, Latvijas Radio 3 būs iespēja dzirdēt krāšņus koncertieskaņojumus, kā arī svētku koncertu no Latvijas Nacionālā teātra.

Pulksten 15.00 Latvijas Universitātes jauktā kora "Juventus" un diriģenta Valda Tomsona koncerts "Kopība" ar Kaspara Zemīša Mesu un Riharda Zaļupes jaundarba "Kopība" pirmatskaņojumu.

Pulksten 18.00 Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltītais svētku koncerts Latvijas Nacionālajā teātrī, kurā piedalīsies Raimonds Pauls, Raimonds Tiguls, Rihards Zaļupe, Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbends, LNSO stīgu grupas mūziķi un diriģents Kaspars Ādamsons. Programmā skanēs latviešu komponistu mūzika no latviešu spēlfilmām.

Pulksten 20.00 Latvijas Radio 3 skanēs Arvīda Žilinska opera "Zelta zirgs" 23. Siguldas opermūzikas svētkos 2015. gada 1. augustā.

Pulksten 22.10 kopā ar čellisti Solu Gabetu un Leipcigas "Gewandhaus" orķestri tiks atzīmēta diriģenta Andra Nelsona jubileja.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums

Arī Latvijas Radio 4 – Doma laukums valsts svētkos saviem klausītājiem ir sarūpējis īpašu programmu. Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svētku pasākumi gan Latvijas pilsētās, gan ārvalstīs tiks atspoguļoti ziņu izlaidumos un informatīvi analītiskajās programmās. 18. novembrī raidījumā "Aleksandra studija" īsi pēc pulksten 10.00 viesosies jaunieši no Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas, lai atklāti dalītos savās pārdomās par patriotisma sajūtu nelatviešu vidē un savu piederību Latvijai un tās nākotnei. 18. novembrī Latvijas Radio 4 pulksten 20.05 atskaņos Valsts prezidenta uzrunu pie Brīvības pieminekļa un Latvijas Valsts himnu pulksten 21.00.

Ievērojot jau ilggadējo tradīciju, 18. novembrī Latvijas Radio 4 ēterā visu dienu skanēs tikai latviešu komponistu mūzika, bet pašā vakarā, svētku kulminācijā, pulksten 19.05 izskanēs Renāra Kaupera koncerts "Dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem", pulksten 20.15 īpaša muzikāla kompozīcija "Latvijas vainags" un pulksten 21.05 grupas "Zodiaks" koncertprogramma "Atgriešanās".

Latvijas Radio 5 skanēs tikai latviešu mūzika

18. novembrī visas dienas garumā Latvijas Radio 5 raidīs tikai Latvijas izpildītāju un komponistu mūziku.

Svētku noskaņās aicinām klausīties arī "Patriotu podkāstu" populārākajās straumēšanas platformās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti