Potenciālā kultūras ministre Logina sola lielāku uzsvaru likt uz sabiedrības saliedēšanu

Potenciālā kultūras ministre Agnese Logina "(Progresīvie") vēlas veicināt politiķu un sabiedrības izpratni par kultūras nozīmi Latvijas stiprināšanā, ienest Latvijas kultūras institucionālajā līmenī laikmetīgo dimensiju, kā arī vairāk pievērsties sabiedrības saliedēšanas jautājumiem. To viņa atklāja intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt".

Logina teica, ka viens no viņas lielajiem uzdevumiem būs veicināt izpratni kolēģos, partijas biedros un vēlētājos par to, kāda ir kultūras nozīme Latvijas stiprināšanā, jo līdz šim "kultūra bija zemsvītras piezīme".

Jautāta, vai ar to jānodarbojas ministrei, viņa atbildēja: "Acīmredzot, ja tas nav īsti skaidrs, man jāliek uzsvars uz to, ka tas ir būtiski."

Loginas mērķis būs "saglabāt esošo un ienest laikmetīgo dimensiju, stiprināt laikmetīgo prizmu, kuras kultūrā institucionālā līmenī līdz šim iztrūka".

Jautāta, vai viņas vadībā varētu sākt celt arī Laikmetīgās mākslas muzeju, Logina atbildēja, ka muzejs nav tikai ēka, bet gan arī kolekcija, cilvēki, kas tajā strādā, saturs.

"Man ir idejas, ko es vēlos attīstīt un darīt, un ceru tuvākajās nedēļas apaudzēt šīs idejas ar miesu. Bet ēka nav vienīgais, uz ko ir jāskatās," sacīja potenciālā ministre.

Tāpat Logina solīja, ka

viņas uzmanības lokā "būs stipri lielāks uzsvars uz sabiedrības saliedētības jautājumiem, kuri bija otrajā plānā", un viņas birojā būs cilvēki, kas specializējas šajos jautājumos.

Logina arī plāno turpināt virzību uz sabiedrisko mediju apvienošanu un solīja, ka viņai būs padomnieks, kas strādās tieši ar šiem jautājumiem. Tāpat, viņasprāt, medijiem ir jāturpina radīt saturu krievu valodā, jo "mēs dzīvojam blakus divām agresīvajām valstīm, kuras cīnās par mūsu intelektuālo telpu", "Krievijai izdevās melot tādā apmērā, ka daudziem tas kļuva par patiesību", un vienīgais, kā var turēties tam pretī, ir stāstīt patiesību cilvēkiem saprotamā valodā.

"Ir jārada saturs svešvalodās, gan angļu, gan krievu, lai mēs varam paši stāstīt par sevi, jo par mums runās jebkurā gadījumā, jautājums, vai mēs piedalāmies šajā sarunā," sacīja Logina.

KONTEKSTS:

Iepriekš izskanējušās ziņas, ka ZZS kultūras ministra amatam varētu virzīt deputātu, bijušo Satversmes tiesas tiesnesi Gunāru Kūtri izsauca plašu rezonansi nozares profesionāļu vidū. Sākta arī parakstu vākšana, aicinot nekavējoties izvirzīt citu kandidātu kultūras ministra amatam. 

Šobrīd Kūtrim tiek piedāvāts Saeimas priekšsēdētāja krēsls, bet Kultūras ministrijas vietā ZZS pārziņā nonākusi klimata un enerģētikas ministrija.

Nākamo valdību veidos trīs politiskie spēki – parlamentā lielākā frakcija "Jaunā Vienotība" un līdz šim opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie". Šādai koalīcijai būtu 52 balsis, bet ar neatkarīgā deputāta Oļega Burova ("Gods kalpot Rīgai") atbalstu – 53.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti