«Lielo dzintaru» vadīs Timurs Tomsons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Noslēdzoties pretendentu atlasei uz vakanto SIA “Lielais dzintars” valdes locekļa amatu, par piemērotāko kandidātu darbam koncertzāles vadībā izvēlēts līdzšinējais kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” izpilddirektors Timurs Tomsons. Valdes priekšsēdētāja darba pienākumus viņš sāks pildīt ar 18.aprīli, lsm.lv pavēstīja Liepājas pašvaldības pārstāvji.

Kopumā atlasē savus CV un pieteikuma vēstules bija iesūtījuši 13 pretendenti, no kuriem trīs tika aicināti uz atlases otro kārtu – darba interviju.

Timura Tomsona profesionālā pieredze pēdējos gadus ir bijusi saistīta ar Latvijas lielāko koncertorganizāciju VSIA “Latvijas Koncerti”, kur viņš strādāja par izpilddirektoru valsts kamerorķestrī “Sinfonietta Rīga”. Paralēli tam ir bijis projekta vadītājs Baltijas jūras festivālā Stokholmā, kā arī savā profesionālajā darbībā strādājis ar izciliem Baltijas jūras reģiona kolektīviem, tai skaitā  Vroclavas Filharmonisko orķestri, Polijas Baltijas Filharmonisko orķestri, Somijas simfonisko orķestri, Latvijas Radio kori; sadarbojies ar komponistiem Arvo Pērtu, Erki Svenu Tīru, Pēteri Vasku un daudziem citiem pazīstamiem mūziķiem.

Tomsons ir absolvējis Latvijas Kultūras akadēmiju, iegūstot maģistra grādu kultūras menedžmentā, kā arī ieguvis bakalaura grādu starpkultūru sakaros (Latvija-Francija). Tāpat viņš arī lasījis lekcijas Latvijas Kultūras akadēmijas un Alberta koledžas studentiem.

Tomsons Latvijas Radio pauda pārliecību, ka „Lielajam dzintaram” ir visas iespējas kļūt par vienu no redzamākajām koncertzālēm Baltijas reģionā. Viņa pirmie lielie darbi būšot trīs.

Timurs Tomsons par darbu "Lielajā dzintarā"
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

„Pirmais, kas man aizņems ilgāku laiku, ir koncertzāles stratēģiskā darbība. Man ir jāizanalizē iepriekšējā darbība un jānosprauž stratēģiskie mērķi un uzdevumi. Jo, gatavojoties [darba] intervijām, redzēju, ka tas ir trūkstošs elements. Otrais – noteikti ir jāplāno 2018.gads, jo šobrīd jau ir aprīlis, un nākamajam gadam jau tagad ir jāapstiprina mākslinieciskie plāni. Un trešais – mana tiešā atbildība ir finanses, tādēļ es gribētu tikt skaidrībā ar finansēm un efektivizēt finanšu pārskatāmību. Darba ir daudz, un vīzijas punkti man ir vairāki, bet tās ir pirmās trīs lietas, ko darīšu tuvākajā mēnesī,” norāda Tomsons.

Kā vēstīts, Liepājas pilsētas pašvaldība 17.februārī bija izsludinājusi pretendentu atlasi vakantajam SIA “Lielais dzintars” valdes locekļa amatam. Saņemto pieteikumu un piemērotāko kandidātu izvērtēšanai tika izveidota kandidātu nominēšanas komisija.

Atbilstoši SIA “Lielais dzintars” statūtiem kapitālsabiedrības valdē ir divi valdes locekļi. Kopš pagājušā gada nogales, kad no darba aizgāja līdzšinējā koncertzāles valdes locekle Baiba Bože, uz laiku koncertzāli vadīja tikai viens valdes loceklis – Aldis Kaupa.

Timurs Tomsons Latvijas Radio 3 - "Klasika" raidījumā "Mana mūzika".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti