LTV būs skatāma Baltijas ceļa 25. gadadienai veltīta programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Baltijas ceļa 25. gadadienā, sestdien, 23.augustā, Latvijas Televīzija (LTV) piedāvās leģendārajai cilvēku ķēdei, kas vienoja Igauniju, Latviju un Lietuvu centienos pēc brīvības, veltītu programmu ar režisora Askolda Saulīša dokumentālās filmas "Baltijas brīvības ceļš" pirmizrādi, Baltijas ceļa gadadienai veltītu koncertu un speciālām LTV Ziņu dienesta reportāžām tiešraidēs no trim Baltijas valstīm un vēsturiskā notikuma atmiņām.

Sestdien, 23.augustā, plkst. 9 un 14 LTV Ziņu dienests speciālizlaidumos, kā arī ziņu pārraidēs nodrošinās tiešraides un translācijas no Baltijas ceļa 25. gadadienas svinīgajiem notikumiem visās trīs Baltijas valstīs un ieskatīsies arhīvu materiālos. Baltijas valstu vienotību toreiz un tagad, par akcijas aizkulisēm un cilvēku likteņiem, par to, kā Baltijas ceļu atceras šodien būs skatāms reportāžās un tiešraidēs par aktuālajiem notikumiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Plkst. 19 būs skatāma projekta "Latvijas kods" filma "Mēstepatās". Režisora Zigurda Vidiņa dokumentālā īsfilma stāsta par "Dižkoku atbrīvotājiem" - Imanta Ziedoņa pulcētu domubiedru grupu, kas pirms 37 gadiem, kad toreizējā Padomju Latvijā spridzināja ozolus, devās Latvijā atbrīvot dižkokus no brikšņiem.

Kā jau vēstījām, plkst. 19.30 televīzijas pirmizrādi piedzīvos pazīstamā režisora Askolda Saulīša jaunā filma "Baltijas brīvības ceļš".

Plkst. 21 LTV demonstrēs Baltijas ceļa 25. gadskārtai veltītu koncertu, kas notiks pie Brīvības pieminekļa Rīgā. Kā jau vēstījām, koncertā uzstāsies visu trīs Baltijas valstu mākslinieki, programma skanēs Latvijai, Lietuvai un Igaunija nozīmīgu autoru darbi. Notikumu noslēgs savulaik visās trīs Baltijas valstīs lielu popularitāti guvusī dziesma "Atmostas Baltija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti