Liepājā atklās Daugavpils fotostudijas izstādi «Liepājas ritmi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

5. septembrī plkst. 17  Liepājas muzeja ekspozīcijā “Liepāja okupāciju režīmos” K. Ukstiņa ielā 7/9 atklās Daugavpils Tautas fotostudijas “Ezerzeme – F” foto izstādi “Liepājas ritmi”.

Izstādē varēs aplūkot astoņu fotostudijas dalībnieku – Linarda Onzula, Svetlanas Pokules, Sergeja Sokolova, Jūlijas Kožemjakinas, Valērija Cigankova, Jurija Berdnikova, Ivara Skudras un Genādija Lina notvertos mirkļus Liepājā. Fotostudija “Ezerzeme - F” apvieno cilvēkus, kas nav vienaldzīgi pret fotogrāfiju: gan profesionālus fotogrāfus, gan amatierus.

Kopumā izstādē būs apskatāma trīsdesmit viena fotogrāfija, kas tapušas pagājušogad no 10. līdz 12. septembrim, kad Liepājā notika Daugavpils Tautas fotostudijas “Ezerzeme – F” un Liepājas Tautas fotostudijas “Fotast” kopīgi organizētais seminārs “No Latvijas austrumiem līdz rietumiem”.

Fotostudija “Ezerzeme” tika nodibināta 1980. gadā Daugavpilī kā brīvprātīga radoša apvienība. Pirmā fotomākslas izstāde notika 1984. gadā. 1987. gadā kolektīvs saņēma goda titulu “Tautas fotostudija”.

Šajā laika periodā kolektīvs Teodors Rūdana vadībā aktīvi piedalījās visās “Fotovasarās”, tika organizētas daudzas radošās tikšanās, notika fotoizstādes kā Latvijā, tā arī aiz robežām. 2010. gadā fotostudija tika pārreģistrēta kā biedrība ar nosaukumu Tautas fotostudija “Ezerzeme - F”, kas, kļūstot aktīvāka, organizē radošus seminārus ar pazīstamiem fotomāksliniekiem, tikšanās ar skolēniem, plenērus un konkursus, tematiskās un personālās fotoizstādes.

Ievērojot tradīcijas, starp izstādes atklāšanas viesiem tiks izlozēta Daugavpils Tautas fotostudijas “Ezerzeme – F” izdotā grāmata “Daugavpils. Cilvēki. Daba”. Pašreiz fotostudijā darbojas 17 aktīvi dalībnieki, un fotogrāmatā ir iekļauti 15 dalībnieku darbi. Katram dalībniekam grāmatā atvēlētas četras lappuses, kurās fotogrāfi varēja iekļaut savus spilgtākos un veiksmīgākos fotodarbus.

Fotogrāfijas ir un kopā veido vizuāli krāšņu un saturiski saistošu izdevumu, kas neapšaubāmi ieinteresēs gan fotomākslas profesionāļus, gan amatierus un citus cienītājus.

Izstāde Liepājas muzejā K, Ukstiņa ielā 7/9 skatāma no 5. septembra līdz 8. oktobrim. Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti