Kultūras ziņas

Marka Rotko centra pieci gadi mākslā

Kultūras ziņas

Pie skatītājiem dodas ģimenes filma "Bille"

LTV dokumentālās filmas "Nora" pirmizrāde

FOTO: Sirsnīgā gaisotnē aizvadīta LTV dokumentālās filmas «Nora» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Klātesot filmas veidotājiem, dalībniekiem un atbalstītājiem, ceturtdien, 19. aprīlī, kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīta Latvijas Televīzijas veidotās dokumentālās filmas “Nora” pirmizrāde. To vēroja arī Viktors Lapčenoks, maestro Raimonds Pauls, Noras māsa Māra Zustrupa un citi, informēja komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

“Man ir milzīgs prieks par cilvēku interesi,” uzreiz pēc pirmizrādes teic filmas režisore Linda Olte. Lielās cilvēku intereses dēļ pirmizrāde no kinoteātra “Splendid Palace” Mazās zāles tika pārcelta uz Lielo zāli. Jaunā filma stāsta par to, kāda bija Nora ikdienā un kāda bija viņa pati, gan esot slavas zenītā, gan arī pēc arī tam. Noras dzīvesstāstu papildina kolorītas epizodes no padomju estrādes aizkulisēm Zigmara Liepiņa , Vjačeslava Mitrohina un citu stāstījumā.

Leģendārā dziedātāja Nora Bumbiere bija viena no sava laika spožākajām Latvijas estrādes zvaigznēm, un šī ir pirmā dokumentālā filma par viņas dzīvi, neslēpjot arī tās skumjās lappuses. Tās autori uzsver: viņu mērķis ir bijusi objektivitāte un patiesums.

No filmas idejas līdz pirmizrādei pagāja trīs gadi un, garajam uzņemšanas ceļam noslēdzoties, Linda Olte ir ļoti priecīga. “Ir tiešām brīnišķīgi, ka mēs varējām izstāstīt Noras stāstu. Manuprāt, viena no filmas lielākajām pievienotajām vērtībām ir tas, ka satikās Noras bērni. Man šķiet, ka pati Nora mūs pieskatīja, lai tas notiktu un izdotos,” saka Linda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti