Ar animācijas filmu «Zelta zirgs» atklās 18. ES filmu festivālu Čikāgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar Reiņa Kalnaeļļa režisēto animācijas filmu "Zelta zirgs" 6.martā tiks atklāts 18. Eiropas Savienības (ES) filmu festivāls Čikāgā, ASV, informē filmu studijas "Rija" pārstāve Līna Bērziņa.

ES filmu festivāls ir lielākais ar Eiropas filmām saistītais notikums Ziemeļamerikā. Tajā šogad tiks izrādīta 61 pilnmetrāžas filma no 27 nācijām. Festivāla programmā ir jaunākais Eiropas kino, arī filmas, kas tikušas nominētas ASV Kinoakadēmijas balvai ārzemju filmu kategorijā, kā arī Kannu, Toronto un Roterdamas filmu festivālu laureātes.

"Šis festivāls ir tikai pirmais pieturas punkts Reiņa Kalnaeļļa režisētās filmas "Zelta zirgs" marta pirmizrāžu sarakstā - zināms, ka filmas Āzijas pirmizrāde gaidāma 23.martā Honkongā," tā Bērziņa.

Jau vēstīts, ka animācijas filma “Zelta zirgs” ir režisora Reiņa Kalnaeļļa debija pilnmetrāžas formātā, tās sižets veidots pēc Raiņa lugas motīviem. Filma ir Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas un Dānijas kopražojums, finansiāli atbalstījis Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Eiropas fondi MEDIA un "Eurimages". Pirmizrādi Latvijā filma piedzīvoja 2014.gada 29.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti