Animācijas filma «Lote un pazudušie pūķi» iekļauta Berlīnes kinofestivāla programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kļuvis zināms, ka Latvijas un Igaunijas kopražojuma pilnmetrāžas animācijas filma “Lote un pazudušie pūķi” iekļauta Berlīnes kino festivāla programmas “Generation” konkursa programmā.

Trešdien Berlīnes kino festivāla rīkotāji atklāja 16 programmā iekļautās bērnu un jauniešu auditorijai veidotās filmas, norādot, ka līdz janvāra vidum programma vēl tiks papildināta. Tādējādi cīņa par “Kristāla lāci”, ko parasti piešķir jauniešu žūrija, solās būt sīva.

“Lote un pazudušie pūķi” ir viena no Igaunijas simtgades programmas filmām, un, tāpat kā iepriekšējos Lotes piedzīvojumus, to režisējuši Janno Poldmā un Heiki Ernits. Latviju filmas veidotāju vidū pārstāv filmu studija “Rija” – tās producents Vilnis Kalnaellis, Latvijas mākslinieki, par filmas dialogiem atbildīgais rakstnieks Andris Akmentiņš, dziesmu autors Renārs Kaupers un skaņas režisors Andris Barons. Filmas pirmizrāde Igaunijā paredzēta janvāra sākumā, bet Latvijā – 21. februārī, uzreiz pēc Berlīnes kinofestivāla, kas norisināsies no 7. līdz 17. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti