Kultūras ziņas

Mākslinieces Dzeldes Mierkalnes veltījums laikam

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Sākas īsfilmu festivāls "2ANNAS"

Īsfilmu festivāls «2Annas» šogad aicina skatītājus «Redzēt vairāk»

28. Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" izziņo festivāla programmu, kurā veidotāji aicina skatītājus doties ceļojumā caur kino dažādību un tā radošajām izpausmēm. Festivāla programmu, kurā iekļautas diskusijas, lekcijas un īsfilmas gan no Baltijas, gan pasaules režisoriem, var aplūkot festivāla mājaslapā.

 Šogad festivāla galvenā tēma ir "Prāts" un skatītājiem būs iespēja gan radoši izpausties, gan izaicināt savu prātu, vērojot kuratoru īpaši atlasītas īsfilmas. Kā norāda festivāla programmu direktore Laima Graždanoviča: "Festivāla "2Annas" šī gada tēma ne tikai izaicinās skatītāju ielūkoties pašu prāta dzīlēs un bezdibeņos, bet arī atspoguļos mūsu festivāla komandas vēlmi reflektēt par īsfilmu industrijas iespējām, radošumu un kino nākotni kopumā. Esiet gatavi ceļojumam!."

Festivāla moto "Redzi vairāk" aicina skatītājus atvērt sava prāta durvis un ielūkoties kino pasaulē. Festivāla veidotāji skaidro, ka "Redzi vairāk" ne tikai aicina skatītājus paplašināt savu redzējumu, bet arī aizsākt diskusiju par prāta un radošuma lomu kinomākslā. Festivāla direktors Viesturs Graždanovičs skaidro: "Šī gada programma piedāvā unikālu iespēju izzināt kino aktualitātes un iepazīties ar īsfilmu kā kino daļu. Mēs esam lepni par to, ka mūsu festivāls ir kļuvis par notikumu, kas pulcē kopā gan vietējos talantus, gan starptautiskos kino profesionāļus."

Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" norisināsies Rīgā no 5. līdz 11. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti