Kultūras ierosmes šai nedēļai – trīs radoši izaicinājumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šīs nedēļas kultūras izlasē laiks izpausties pašam – trīs idejas, kā sevi radoši izaicināt un pierādīt.

Ja tev ir ko teikt par Raini un Aspaziju

Latvijas jauniešu teātru festivāla lugu konkursā "Rainis un Aspazija Tev" ar savu autordarbu aicina piedalīties jauniešus, kurus interesē teātra māksla un dramaturģija.

Konkursa dalībniekiem līdz nākamā gada 25. februārim jāiesniedz savs autordarbs – jauniešu mērķauditorijai atbilstoša viencēliena luga, kuras tēma saistāma ar Raiņa vai Aspazijas daiļradi, dzejnieku uzskatiem vai biogrāfiju.

Lugu konkursa mērķis ir veicināt jauniešu teātru sadarbību ar jaunajiem dramaturgiem, aktualizējot Raiņa un Aspazijas personību nozīmi Latvijas kultūrā.

Konkursa norises laikā notiks attālinātas "Iedvesmas tikšanās" ar teātra jomas speciālistiem, lai iedvesmotu jaunos autorus lugu veidošanai. Pirmā tikšanās ar dramaturgu, scenāristu un režisoru Lauri Gundaru notiks 10. novembrī.

Izaicinājums fotomākslinieka iztēlei

Par godu "Radio Naba" 19. dzimšanas dienai izsludināts fotokonkurss ar tēmu "Tīkls". Žūrijas 19 izvēlēti labākie darbi piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā portālā LSM.lv, kā arī dosies ceļojošajā fotoizstādē "19x19". Trīs konkursa labāko fotogrāfiju autori papildus saņems "Radio Naba" sadarbības partneru balvas.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, kad "Radio Naba" aicināja ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atradās radio un viss, kas ar to saistīts, arī šogad fotokonkurss izaicina kā topošo, tā esošo fotomākslinieku iztēli, radošumu un viņu fotoaparātu objektīvus. Līdz 15. novembrim (ieskaitot) ikviens var pieteikties dalībai šajā konkursā, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu.

Konkursa tēmas interpretācija paver plašas iespējas. Redzamie, sataustāmie tīkli un tīklu raksti mums visapkārt. Daudz plašākie un visaptverošie, bet neredzamie tīkli – radio apraides tīkls, interneta tīkls, sakaru kanālu tīkli, sabiedrisko grupu tīkli, uzskatu tīklojumi, sajūtu pinumi. Tīkli, kuros cilvēks sapinies, un tīkli, kurus mēs paši izliekam. Radio veido tīklu un skan, pateicoties tīklam. No tīkla nevar izvairīties, to var sajust vai ignorēt. Izvēle ir mūsu rokās. Viss ir tīkls.

"Tēma ir plaša, un neaizmirsīsim – iztēlei robežu nav," uzsver "Radio Naba".

Šova vadītājas Sanda Dejus un Beta Beidz
Šova vadītājas Sanda Dejus un Beta Beidz

Ko tu proti?

Latvijas Televīzija izsludinājusi jaunu pieteikšanos talantu šovam "Ko tu proti, Latvija?". Līdz 11. novembrim ikvienam ir iespēja pieteikt savu pārsteidzošo talantu, lai nākamā gada pavasarī to parādītu visai Latvijai. Talants, kas saņems vislielāko skatītāju atbalstu šova finālā, iegūs galveno balvu – 1000 eiro savu prasmju attīstīšanai.

Konkursā aicināti piedalīties ne vien individuāli talanti, bet arī ģimenes, draugu kompānijas un kolektīvi. Dalībai nav vecuma ierobežojuma.

Lai pieteiktos šovam, nepieciešams augšupielādēt video, kurā redzams talants, prasmes un aizrautība.

Atlases raidījumos un pusfinālā dalībniekus vērtēs tikai žūrija, bet fināla tiešraidē uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums. Kopā notiks piecas atlases kārtas, katrā piedalīsies seši līdz astoņi dalībnieki. No katras atlases kārtas pusfinālā iekļūs divi dalībnieki, katrā pusfinālā piedalīsies pieci dalībnieki, divi labākie iekļūs finālā. Finālā startēs četri labākie "Ko tu proti, Latvija?" dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti