«Radio Naba» aicina piedalīties fotokonkursā ar tēmu «Tīkls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par godu “Radio Naba” 19. dzimšanas dienai tiek izsludināts fotokonkurss ar tēmu “Tīkls”. Žūrijas 19 izvēlēti labākie darbi piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā portālā LSM.lv, kā arī dosies ceļojošajā fotoizstādē “19x19". Trīs konkursa labāko fotogrāfiju autori saņems papildu “Radio Naba” sadarbības partneru balvas.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, kad “Radio Naba” aicināja ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atradās radio un viss, kas ar to saistīts, arī šogad fotokonkurss izaicina kā topošo, tā esošo fotomākslinieku iztēli, radošumu un viņu fotoaparātu objektīvus. Līdz 15. novembrim (ieskaitot) ikviens var pieteikties dalībai šajā konkursā, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Turpat atrodams konkursa nolikums. Konkurss paredzēts visām vecuma grupām un tajā viens dalībnieks var iesniegt 1–2 fotogrāfijas. Visa informācija par konkursu pieejama “Radio Naba” mājaslapā.

Konkursa tēmas interpretācija, kā ierasts, paver plašas iespējas. Redzamie, sataustāmie tīkli un tīklu raksti mums visapkārt. Daudz plašākie un visaptverošie, bet neredzamie tīkli – radio apraides tīkls, interneta tīkls, sakaru kanālu tīkli, sabiedrisko grupu tīkli, uzskatu tīklojumi, sajūtu pinumi. Tīkli, kuros cilvēks sapinies, un tīkli, kurus mēs paši izliekam.

Radio veido tīklu un skan, pateicoties tīklam. No tīkla nevar izvairīties, to var sajust vai ignorēt. Izvēle ir mūsu rokās. Viss ir tīkls.

Katrs fotokonkursa dalībnieks var parādīt savu redzējumu par izvēlēto konkursa tēmu. Konkursa rīkotāji aicina darbos radoši paust redzējumu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sev aktuālu motīvu. Kas tajā būs redzams, paliek katra paša ziņā. Īpaši tiks novērtēti speciāli šim fotokonkursam tapuši un iepriekš publiski neizstādīti darbi. Bez fotogrāfijas apraksta darbi netiks pieņemti, un galveno uzmanību pievērsīs bilžu kvalitātei – tām jābūt pietiekami lielā izšķirtspējā (minimālā izšķirtspēja 3000 x 2000 px, 150 dpi). Nepietiekamas izšķirtspējas attēli dalībai konkursā netiks reģistrēti.

“Tēma ir plaša, un neaizmirsīsim – iztēlei robežu nav,” uzsver “Radio Naba”.

Žūrija (Kristaps Kalns, Toms Grīnbergs, Madars Štramdiers, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Sabīne Moore, Anna Salmane) vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa 19 labākie darbi tiks paziņoti 22. novembrī. Visi 19 žūrijas izvēlētie darbi tiks apbalvoti un piedalīsies ceļojošā fotoizstādē "19x19", kā arī piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Trīs labāko fotogrāfiju autori iegūs papildu balvas.

Fotoizstādes "19x19" ceļojums būs skatāms kultūras un izglītības vietās Rīgā, savukārt vasarā – festivālā “Laba daba 2022”.

Latvijas radio 6 – LU “Radio Naba” organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada. Šā gada izstādes partneri Latvijas Universitāte, “Galerija Centrs”, izdevniecība “Neputns”, žurnāls “Fotokvartāls”, sabiedrisko mediju portāls LSM.lv un starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti