Festivālā «Dzīres Kuldīgā» - arī zaļumballēm un to dejām veltīts uzvedums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar 130 pasākumiem četru dienu garumā šodien sāksies jau divdesmit trešais Kuldīgas pilsētas festivāls „Dzīres Kuldīgā”. Līdzās Alekšupītes karnevālam un skrējienam, svētku gājienam un citiem tradicionāliem „Dzīru” pasākumiem programmu bagātinās arī ārzemju viesi no septiņām valstīm.

Šovakar svētku atklāšanā uzstāsies mākslinieku grupa „Corona” no Itālijas ar izrādi „Zīda taureņi”, bet piektdien neparastu ceļojošu ielu šovu piedāvās mākslinieki no Spānijas. Jau trešo reizi Kuldīgā uzstāsies ielu teātris „Pavana” no Nīderlandes, dejotāji no Ukrainas un dziedātāji no Gruzijas, stāsta Kuldīgas kultūras centra izpilddirektors Andris Grīnvalds:

Andris Grīnvalds
00:00 / 00:59
Lejuplādēt
„No muzikālās tēmas galvenais būs īpaši šim pasākumam veidotais uzvedums „Liksim grīdai putēt!”, kurā pirmoreiz izpētīta gan zaļumballe kā parādība, gan arī visas tās dejas, ko ikdienā esam dzirdējuši. Piemēram, šīberis – tur beidzot varēs gan redzēt, gan uzzināt, kas tad tas īsti tāds ir. Arī sestdien būs ļoti daudz interesantu pasākumu – sākot no diskoballes „Ventas dzirkstis” vakarā un turpinot ar izmēģinājumu poligonu „Laboratorium Goldingensis”, kur varēs iejusties zinātnieka ādā, laist raķetes un eksperimentēt ar aukstumu, kas šajā laikā varētu būt aktuāli. Būs seno amatu placis, šampanietis brokastīs sestdien pilsētas dārzā, reālpasaka „Reiz bija tā”, kurā bērni varēs redzēt, kādos apstākļos, ar kādām spēlēm un izklaidēm auga viņu vecāki un vecvecāki.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti