Rīta Panorāma

Kanādā turpinās postoši mežu ugunsgrēki

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu Viktoru Valaini (ZZS)

Filma "Bārbija" pasaulē vairo interesi par lellēm

Filma «Bārbija» pasaulē vairo interesi par lellēm

Filmas "Bārbija" panākumi visā pasaulē vairojuši interesi par lellēm. Apmeklētāju pieplūdums vērojams arī kādas 78 gadus vecas Dānijas iedzīvotājas izveidotajā neoficiālajā muzejā.

Lene Darlija Pedersena kolekciju sāka veidot 1989. gadā, un viņu iedvesmoja šī perioda lelles ar skaisto izskatu un tērpiem. Patlaban viņas īpašumā ir vairāk nekā 4000 eksemplāru, tai skaitā unikālas ASV un citās valstīs radītas rotaļlietas.

Loģisks solis bija muzeja izveide, un to novērtē daudzi interesenti. Starp visu mīļākajām lellēm ir pagājušā gadsimta 50. gadu sākumā radītā "Bild Lili", kas iedvesmoja "Bārbijas" "māti" – kompānijas "Mattel" līdzdibinātāju Rutu Handleri. Slavenā "Bārbija" ir arī šīs kolekcijas pamatā, un muzejā aplūkojami reti eksemplāri, kas veidoti par godu modelei Heidijai Klūmai, dziedātājai Bejonsei un pat britu prinča Viljama un Ketrīnas laulībām.

Daudziem muzejs ir atmiņu ceļojums, bet citiem lelles ļauj izpētīt, kā desmitgadēs mainījies stils un mode.

Bet gadījumā, ja tuvākajā laikā nedosieties uz Dāniju, unikālu mākslinieku veidotu leļļu kolekciju iespējams apskatīt arī pie mums Preiļos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti