Tortes "Melnais princis" recepte
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
2 glāzes miltu (320 g)
2 glāzes krējuma (500 g)
2 glāzes cukura (400 g)
4 olas
4 ēdamkarotes kakao
Nedaudz cepamā pulvera
Gatavošana:
Biskvīta: Olas sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu un samaisa. Pēc tam pievieno izsijātus miltus, sodu un kakao. Tad iemaisa sakultu olas baltumu. Lej kūkas formā (veidnes diametrs – 28 centimetri) un cep 190 grādu temperatūrā 30-36 minūtes.
Krēma: 150 g cukura izkausē ūdenī (8 ēdamkarotes), tad uzvāra, līdz šķidrums kļūst sīrupains. Saputo 6 olu dzeltenumus un pamazām pielej karsto sīrupu. Puto, līdz maisījums kļūst gaišs un biezs. Atsevišķi saputo 350 g sviesta. Saputotajam sviestam pamazām pievieno olu un sīrupa maisījumu un kondensēto pienu – 6 ēdamkarotes. Garšai var pievienot vaniļas cukuru, kakao. Dekorē ar ogām, augļiem.
Glazūrai nepieciešamas divas tāfelītes šokolādes ”Lukss” un 200 ml saldā krējuma.
Šova "Kūku kari" pirmo raidījumu ir iespējams noskatīties LTV mājaslapā šeit.