“Es mīlu ēdienu” viesojas pie Latvijas blogeriem, lai iepazītu viņu ēst gatavošanas prasmes un filozofiju.
Raidījuma vadītāja dzīves gardēde Ilze Jurkāne ar lielu pieredzi virtuvē un īstu, patiesu mīlestību pret ēdienu devās ciemos pie ēdienu blogeres Ingas Kalniņas (bloga "Lepetitpot" īpašnieces), lai noskaidrotu, kāpēc viņa gatavo, raksta, fotografē, publicē un visbeidzot mīl tieši ēdienu.
Pissaladière - sīpolu pica
5-6 personām
Sastāvdaļas
- 500 g mīklas (maizes mīkla vai kārtainā mīkla bez rauga)
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 1kg sīpolu (balto, saldo)
- 2 ķiplokgalviņas
- timiāns (var nelikt)
- sāls, pipari
Pasniegšanai:
- Melnās olīves
- Anšovi
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 220 - 240 grādiem. Sasmalcina sīpolus - uz rīves ripiņās (pēc tam pārgiež uz pusēm) vai ar nazi mēģināt griezt plānas šķēlītes un tad salmiņos. Nomizo un sasmalcina ķiplokus. Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus (nepiededzināt, bet apbrūnināt; apm. 7-10 min). Pievieno sāli, piparus, ķiploku un timiānu. Parliek vāku un uz mazas uguns ļauj sautēties.
Maizes vai picas mīklu izrullē sev vēlamajā formā un pietiekoši plānu. Kārtaino mīklu izrullē un uztaisa biezākas maliņas. Uz mīklas liek sīpolus, izdalot vienmērīgi pa visu mīklu.
Anšovus nosusina (no eļļas) un izkārto uz sīpoliem. Var pārlikt uzreiz arī ar olīvām.
Liek krāsnī un cep kādas 15 minūtes, tad pagriež zemāk grādus (210 ) un cep vēl kādas 20 minūtes. Pasniedz siltu.