Siltie griķu salāti ar kūpinātu gaļu - «Es mīlu ēdienu» recepte

Piedāvājam nelielu garšu ceļojumu pa Igauniju. Ko mūsu kaimiņi ceļ galdā un kāda ir mūsdienu Igaunijas garša?! Lai to noskaidrotu Latvijas Televīzijas raidījums "Es mīlu ēdienu" viesojas Dienvidigaunijā. Pabūs pie setiem un paklausīsies daudzbalsīgas dziedāšanas tradīciju, ciemosies Nori un palūkosies, kā te gatavo sieru, ies pirtī "Mooska sauna" un vakariņos pie Edas Vērojas. Citas pārbaudītas receptes te

Sastāvdaļas:

  • 150 g griķu
  • 250 g kūpināta cūkas šķiņķa
  • 1 liels vai 2 mazi sīpoli
  • 2-3 novārītas olas
  • 2-3  gurķi
  • 1-2  marinēti gurķi
  • Mērcei: ¾ tases salātu mērces, 1/3 tases rabarberu sulas, 1 ēdamkarote priežu čiekuru sīrupa, 1 ēdamkarote mārrutku, 3 ēdamkarotes svaigu sakapātu pētersīļu, sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Griķus novāra al dente konsistencē. Ja tie ir  neapstrādāti griķi, tos vairākas reizes vārīšanas laikā skalo. Tad griķi nav rūgti.
  2. Olu sagriež lielos gabalos, pievieno griķiem.
  3. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, sīpolu sakapā un abus uz pannas apcep  zeltaini brūnus. Pievieno griķiem.
  4. Gurķus – gan svaigos, gan marinētos - sagriež mazos gabaliņos un pievieno griķiem.
  5. Visas mērces sastāvdaļas sakuļ kopā un pievieno salātiem. Visu sacilā kopā. Pasniedz vēl siltus vai arī aukstā veidā.
Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti