Igo virtuve pārsteidz ar iespaidīgu garšvielu klāstu un cūku pupām, kuras šefpavārs Raimonds Zommers nekautrējas likt lietā. Uzkodai top pupiņu biezenis ar salātu kraukšķi.
Pupiņu biezenis ar salātlapu kraukšķi
3 personām
Kefīrs – 0,5 l
Maltas kaltētas nātres – 1 ēdamkarote
Selerija kāts – 1 gab.
Siers – 100 g
Ziemai sagatavotas cidonijas – 3 tējkarotes
Tomāti – 1 gab.
Sauja cūku pupu
Bazilika eļļa – 1 tējkarote
Sezama eļļa – 1 tējkarote
Ķīnas kāposts – 3 lapas
Sāls
Pagatavošana
Blenderī liek cūku pupas, smalki sagrieztu selerijas kātu, pievieno maltas kaltētas nātres, sāli, sieru un kefīru. Visu sablenderē, nogaršo, pievieno bazilika eļļu un vēlreiz sablenderē. Pārlej masu citā traukā un liek ledusskapī.
Attīra tomātu no mizas un sēklām. Tomātu, ieskaitot serdi, sagriež kubiņos, pievieno sagatavotas cidonijas, sezama eļļu - visu rūpīgi samaisa. No Ķīnas kāposta lapām izmanto tikai kraukšķīgo vidu, viena salātlapa - viena strēmele.
Pasniegšana
Uz zupas šķīvja malas liek salātlapas strēmeli, kura pārklāta ar tomāta un cidonijas miksli. Šķīvī ielej atdzesētu zupu, pievieno 3 pilienus bazilika eļļas.