Oso buko jeb teļa gaļa itāļu gaumē - «Es mīlu ēdienu» recepte

Restorāna “Casa Nostra” īpašnieki Sandra un Adriano uzaicinājuši kulinārijas raidījuma "Es mīlu ēdienu" vadītāju Ilzi uz savām mājām Valmierā, lai īsti itāliskā garā un ar ģimenes sajūtu gatavotu teļa gaļas stilbiņus. Te recepte. 

Sastāvdaļas:

  • 3 gabaliņi  liellopa gaļas stilbiņu
  • milti panēšanai
  • jūras sāls, ''Santamaria'' svaigi malti melnie pipari
  • ½ sīpols
  • 1 selerijas stiebrs
  • 1 burkāns
  • sauja svaigu pētersīļu
  • 30 ml olīveļļas
  • 30 g sviesta
  • 150 ml sarkanvīna
  • 150 ml buljona
  • maize pasniegšanai

 

Lieliski saderēs ar: Jacobs Creek Shiraz Cabanet sarkanvīnu

Pagatavošana:

  1. Gaļas gabaliņus no visām pusēm apviļā miltos.  Katram gabalam uzber piparus un jūras sāli. Atstāj  uz desmit minūtēm atpūsties.
  2. Tikmēr sagatavo dārzeņus – sīpolu sakapā, selerijas kātu un burkānu sagriež ripiņās, sakapā pētersīļus.
  3. Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un vispirms apcep dārzeņus un garšaugus. Kad dārzeņi sacepti, tiem pievieno gaļu un apcep arī to.  
  4. Pannas saturam pievieno vīnu un ļauj tam uzvārīties un mazliet iztvaikot, aptuveni 5 min. Tad pievieno buljonu un visu atstāj uz 1 h sautēties.
  5. Gatava gaļa atdalās no kauliem, ir mīksta un mutē kūstoša. Pasniedz ar grauzdētu maizīti.
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti