“Es mīlu ēdienu” viesojas pie Latvijas blogeriem, lai iepazītu viņu ēst gatavošanas prasmes un filozofiju.
Raidījuma vadītāja dzīves gardēde Ilze Jurkāne ar lielu pieredzi virtuvē un īstu, patiesu mīlestību pret ēdienu devās ciemos pie ēdienu blogeres Ingas Kalniņas (bloga "Lepetitpot" īpašnieces), lai noskaidrotu, kāpēc viņa gatavo, raksta, fotografē, publicē un visbeidzot mīl tieši ēdienu.
Moules Marinière jeb mīdijas baltvīna mērcē
4 personām
Sastāvdaļas
- Mīdijas - 1,2 kg
- Sviests - 40 g
- Šalotes sīpoli - 40 g
- Baltvīns - 0,08 l
- Pētersīļi - 20 g
Pasniegšanai:
- Sviests - 40 g
- Pētersīļi - 20g
Garšvielas:
- Malti pipari - pēc ieskatiem
Pagatavošana
Sagatavot mīdijas - 15 minūtes. Ja mīdijas ir saldētas, tad atkausēt tās dabīgi, izņemot laikus no saldētavas. Pārbaudot mīdijas, jau laikus jāizmet tās, kuras jums liekas aizdomīgas, kā arī tās, kuras ir ielauztas, ieplēstas, arī jau atvērušās pirms gatavošanas. Ja mīdijas ir svaigas, tad tās ir jānotīra.
Sagatavot piedevas - 10 minūtes. Nomizot un sasmalcināt šalotes sīpolus. Nomazgāt, notīrīt un sasmalcināt pētersīļus.
Dziļā pannā vai katlā ieliek mīdijas, sviestu, sasmalcinātos sīpolus, baltvīnu un pusi no sasmalcinātajiem pētersīļiem.
Pievieno piparus un uzliek vārīties bez vāka 5-6 minūtes. Vārīšanās laikā mīdijas ir jāmaisa.
Līdzko mīdijas atveras, tā var ņemt nost no uguns. Pārvārītas tās vairs nebūs tik sulīgas un garšīgas.
Gatavas mīdijas liek lielā traukā vai tīrā katlā un pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.