Mīdijas baltvīna mērcē – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kā pagatavot Moules Marinière jeb mīdijas baltvīna mērcē, to jaunajā Latvijas Televīzijas raidījumā “Es mīlu ēdienu” stāsta Inga Kalniņa.

“Es mīlu ēdienu” viesojas pie Latvijas blogeriem, lai iepazītu viņu ēst gatavošanas prasmes un filozofiju.

Raidījuma vadītāja dzīves gardēde Ilze Jurkāne ar lielu pieredzi virtuvē un īstu, patiesu mīlestību pret ēdienu devās ciemos pie ēdienu blogeres Ingas Kalniņas (bloga "Lepetitpot" īpašnieces), lai noskaidrotu, kāpēc viņa gatavo, raksta, fotografē, publicē un visbeidzot mīl tieši ēdienu.

Moules Marinière jeb mīdijas baltvīna mērcē

4 personām

Sastāvdaļas

  • Mīdijas  - 1,2 kg
  • Sviests - 40 g
  • Šalotes sīpoli - 40 g
  • Baltvīns - 0,08 l
  • Pētersīļi - 20 g

Pasniegšanai:

  • Sviests - 40 g
  • Pētersīļi - 20g

Garšvielas:

  • Malti pipari - pēc ieskatiem

Pagatavošana

Sagatavot mīdijas - 15 minūtes. Ja mīdijas ir saldētas, tad atkausēt tās dabīgi, izņemot laikus no saldētavas. Pārbaudot mīdijas, jau laikus jāizmet tās, kuras jums liekas aizdomīgas, kā arī tās, kuras ir ielauztas, ieplēstas, arī jau atvērušās pirms gatavošanas. Ja mīdijas ir svaigas, tad tās ir jānotīra.

Sagatavot piedevas - 10 minūtes. Nomizot un sasmalcināt šalotes sīpolus. Nomazgāt, notīrīt un sasmalcināt pētersīļus.

Dziļā pannā vai katlā ieliek mīdijas, sviestu, sasmalcinātos sīpolus, baltvīnu un pusi no sasmalcinātajiem pētersīļiem.

Pievieno piparus un uzliek vārīties bez vāka 5-6 minūtes. Vārīšanās laikā mīdijas ir jāmaisa.
Līdzko mīdijas atveras, tā var ņemt nost no uguns. Pārvārītas tās vairs nebūs tik sulīgas un garšīgas.

Gatavas mīdijas liek lielā traukā vai tīrā katlā un pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti