Karameļu saldējums ananasu mērcē - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes ēdieniem, kuru pagatavošanā netiek izmantota cepeškrāsns - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums, ciemojoties pie Latvijas Televīzijas programmas „Rīta Panorāma” vadītājas Lindas Krūmiņas. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no produktiem Lindas ledusskapī. Desertā top “Karameļu saldējums ananasu mērcē”.

Deserts “Karameļu saldējums ananasu mērcē”

3 personām

Banāni – 1 gab.
Sviests – 180 g
Farīna cukurs – 200 g
Karameļu saldējums - 250 ml
Dzērvenes - 3 saujas
Konservēti ananasi – 300 g
Melnā šokolāde
Svaigs baziliks

Pagatavošana

Pannā liek sviestu, uzber cukuru, maisot izkausē. Lēni pielej konservēto ananasu sulu, visu iemaisot viendabīgā masā. Kad mērce palikusi biezāka, pievieno ananasus un dzērvenes. Visu rūpīgi maisot, ļauj pacepties vienu minūti.

Banānu sagriež trīs daļās.

Pasniegšana

Šķīvī liek divas karotes pagatavotās masas, virsū liek banānu un vienu ēdamkaroti saldējuma. Dekorē ar svaigi plūktu baziliku un uzrīvē melno šokolādi.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti