RECEPTES:
- Atspirdzinošs arbūzu kokteilis
- Arbūzu smūtijs
- Svaigie arbūzu un fetas salāti
- Arbūzu sorbeta konfektes
Atspirdzinošs arbūzu kokteilis
Pagatavošanas laiks: Apmēram 30 minūtes.
Recepte paredzēta divām porcijām.
Sastāvdaļas:
- 500 g sagriezta, nomizota arbūza bez sēkliņām
- 1/4 citrona
- svaigas piparmētru lapas (daudzums pēc izvēles)
Pagatavošana:
Arbūza gabaliņus saber blenderī un pievieno citrona sulu – masu sajauc un lej atdzesētās glāzēs, kuras dekorē ar svaigu piparmētras lapu.
Arbūzu smūtijs
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes.
Recepte paredzēta vienai porcijai.
Sastāvdaļas:
- 150 g sagriezta, nomizota arbūza bez sēkliņām
- 1 nomizots un sagriezts banāns
- 100 ml aukstas ābolu sulas
Pagatavošana:
Sastāvdaļas liek blenderī un samaļ, līdz masa kļuvusi viendabīga. Smūtiju pilda glāzē un dzer svaigu.
Svaigie arbūzu un fetas salāti
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Recepte paredzēta sešām porcijām.
Sastāvdaļas:
- 1,5 kg sagriezta, nomizota arbūza bez sēkliņām
- 200 g fetas siera
- Sauja melno olīvu
- Sauja smalki sagrieztu pētersīļu un piparmētru lapu
- 1 sarkanais sīpols
- Olīveļļa vai balzametiķis pasniegšanai
- Maizes grauzdiņi un sēklas (piemēram, sezama) dekorēšanai
Pagatavošana:
Lielā bļodā liek sagrieztu arbūzu ar sadrupinātu fetas sieru un olīvām. Pāri ber zaļumus un ripiņās sagrieztu sarkano sīpolu. Salātiem pāri lej olīveļļu un balzametiķi. Ēdienu dekorē ar smalkiem maizes grauzdiņiem un sezama sēklām.
Arbūzu sorbeta konfektes
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes.
Recepte paredzēta sešām porcijām.
Sastāvdaļas
- 900 g sagriezta, nomizota arbūza bez sēkliņām
- 2 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes laima sulas
- 2 ēdamkarotes ingvera pulvera
Pagatavošana:
Arbūza gabaliņus, cukuru, laima sulu un ingvera pulveri liek blenderī un samaļ, līdz masa kļuvusi viendabīga. Masu lej saldējuma saldētās sulas pagatavošanas trauciņos un uz nakti atstāj saldētavā.
Arbūzs ir ļoti vērtīgs auglis, kas var palīdzēt regulēt arī augstu asinsspiedienu, bet lielā cukura daudzuma dēļ tas jālieto ar mēru. Vairāk par arbūza uzturvērtību lasi šajā LSM.lv rakstā.
Savukārt knifus vissaldākā arbūza atrašanai var uzzināt šeit.
Materiāls pirmo reizi LSM.lv publicēts 2021. gada 12. jūlijā.