Iveta Celkarte ir atraktīva sieva, kas runā tāmnieku mēlē. Viņas vīrs Oskars ir zvejnieks vismaz piektajā paaudzē, bērnībā abi dzīvojuši kaimiņos. Zvejnieku sētā "Dieniņas" kūpina un pārdod pašu ķertās zivis, klāj zivju ēdienu galdus, kā arī izklaidē viesus ar stāstiem iz dzimtas un Bērzciema vēstures.
Nepieciešams:
- Zandarta fileja
- Garšvielas
- Milti
- Olas
- Eļļa
Pagatavošana:
Sakuļ olas un pievieno vēlamās garšvielas. Zandarta fileju vispirms apviļā miltos, tad olā. Cep eļļā no abām pusēm, līdz zivs kļūst zeltaini brūna. Pasniedz ar vārītiem apceptiem kartupelīšiem, svaigiem tomātiem un krējuma mērci ar sīpoliem.
Citu saimnieču receptes
Vairāk